Skip to main content
search
0
safe
key
Salam dan Selamat sejahtera untuk pembaca sekalian. Pada entri kali ini saya ingin menerangkan bagaimanamenggunakan Aplikasi window “SAFEMODE”. Entri ini dibuat berdasarkan pengalaman saya dalam membaiki computer dan laptop sehingga ke saat ini.
Tahukah saudara dan saudari kunci utama untuk mengesan kerosakan hardware dan software mahupun windowpada system computer adalah penggunaan “SAFE MODE” window. Sebab itu banyak tips-tips mahupun tutorialmengesan banyak saya gunakan asplikasi window “SAFE MODE”. Aplikasi ini sangat berguna untuk mengesan kerosakan laptop atau computer.
Cara nak gunakan Aplikasi ini ialah ketika anda mula “ON” computer atau laptop tekan berulangan kali kekunci Keyboard “F8” dan pilih menu “safe mode” sehingga computer memaparkan “safe mode” window. Biasanya sekiranya laptop atau computer bermasalah anda masih boleh membukanya menggunakan aplikasi ini namun itu bergantung kepada kerosakan.
Dalam system window berkeadaan “SAFE MODE” anda masih boleh menjalankan operasi seperti restore window, cleaner file window, repair window, copy fail dan sebagainya sebelum anda menghantar kekedai servis ataupun membaiki sendiri jika ada kepakaran. Yang paling penting  sekali anda boleh mengesan pelbagai masalah berkaitan kerosakan hardware dan software. Jadi gunakanlah aplikasi window “SAFE MODE” ini.
Sekian selamat mencuba.
Credit : https://myglobalnetworks.wordpress.com/2011/04/08/apakah-kelebihan-aplikasi-safe-mode-window/
Sekiranya anda hendak tahu lebih lanjut, call/whatsapp kami untuk membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi
KENAPA ANDA PERLU REPAIR DENGAN KAMI “OK COMPUTER SOLUTION”

SIAPA OK COMPUTER SOLUTION??

Merupakan syarikat yang membekal dan membaiki yang telah berdaftar dengan IPO yang telah menggembirakan pengguna-pengguna laptop dan macbook pada tahun 2008 sehingga sekarang.


MENGAPA PILIH OK COMPUTER SOLUTION??


Kami juga mudah di hubungi :

    

           #kami mempunyai 12 cawangan di semenanjung Malaysia

Leave a Reply