Skip to main content

Blog

Masalah Hinge/Engsel

Masalah umum yang sering dialami pengguna meliputi:

1. Engsel Longgar: Engsel yang tidak lagi kencang, menyebabkan layar bergerak bebas atau tidak boleh berdiri pada posisi yang diingini.

2. Engsel Patah: Kerusakan fizikal di mana engsel pecah atau retak, yang boleh menyebabkan layar terlepas atau tidak boleh dibuka dan ditutup dengan benar.

3. Kekakuan pada Engsel: Engsel menjadi kaku atau sukar digerakkan, yang boleh mempengaruhi kemudahan membuka dan menutup komputer riba.

4. Bunyi Berderit: Bunyi berderit atau bunyi lain yang tidak biasa semasa membuka atau menutup komputer riba, menunjukkan adanya gesekan yang tidak normal atau bahagian yang rosak.
Keretakan pada Casing: Engsel yang rosak boleh menyebabkan casing laptop retak atau rosak di sekitar kawasan engsel.

Jangan risau kami la solusinya, untuk masalah hinge problem selalu nya berpunca daripada tapak yang dari casing laptop rosak dan keras dan apabila di paksa juga untuk buka maka skru yang mengikat casing laptop akan pecah

Dan kita tidak menyarankan untuk membuat modified kerana jangkaan hinge problem akan berlaku kembali dalam jangka yang singkat dan kami merekomendasikan untuk tukar casing laptop anda

  • Slider 1

  • Slider 2

  • Slider 3

Leave a Reply

X