Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] KEYBOARD HP ELITEBOOK NOT FUNCTION | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By December 2, 2019No Comments

Kedai Repair Laptop Damansara menyelesaikan masalah Keyboard HP Elitebook Not Function

Artikel membincangkan tentang menyelesaikan masalah Keyboard HP Elitebook Not Function. Pada bulan lalu, seorang pelanggan telah datang ke kedai repair laptop Damansara bersama Laptop HP milik tempat beliau bekerja. 

Image result for laptop hp elitebook hitam"


Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Damansara, admin telah bertanya masalah yang sedang dihadapi oleh Laptop HP itu. 


Lalu, beliau terus mengatakan bahawa Keyboard HP Elitebook Not Function sehingga beliau terpaksa menggunakan external keyboard buat sementara bagi menyiapkan tugasan harian di pejabat. 

Sebelum beliau pergi ke kedai repair laptop Damansara, beliau telah mencuba mencari jalan penyelesaiannya di Google akan tetapi beliau tidak berhasil. 

Tambahan pula, beliau berasa bimbang / risau akan berlaku kerosakkan lain selain dari Keyboard HP Elitebook Not Function sekiranya beliau nekad untuk mencuba menyelesaikan masalah tersebut sendiri memandangkan Laptop HP milik pejabat. 

Oleh itu, beliau mencari kedai repair laptop Damansara di Google yang mana tidak begitu jauh dari tempat beliau kerja sehingga menjumpai OK Computer Solution.

Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Lebih-lebih lagi, OK Computer Solution merupakan ibu kepada 13 cawangan OK Computer Solution yang lain. Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya mempunyai cawangan yang lain di seluruh Malaysia.

Oleh yang demikian setelah mendengar luahan pelanggan, technician melakukan diagnose terhadap Laptop HP dengan mencari punca serta jalan penyelesaian bagi masalah Keyboard HP Elitebook Not Function. 

Dengan sedaya upaya (kesungguhan) technician kami di kedai repair laptop Damansara, dapati bahawa punca Keyboard HP Elitebook Not Function adalah keyboard laptop yang sudah rosak dan tidak boleh digunakan lagi. 

Pada awalnya, technician hanya berfikir atau beranggapan ianya berpunca daripada software dalam laptop akan tetapi sebaliknya.

Jadi, admin mencadangkan pada beliau untuk menukar Keyboard HP Elitebook Not Function kepada keyboard yang baru agar masalah pelanggan dapat diatasi segera. 


Dalam pada itu, admin juga telah menawarkan harga yang perpatutan serta berkualiti bersama jaminan (warranty) selama 3 bulan dan pelanggan bersetuju untuk menukarkan keyboard yang lama dengan keyboard yang baru supaya beliau dapat menyiapkan tugasan kerja dengan selesa tanpa gangguan lagi. 

Masa yang diambil untuk proses penukaran tidaklah begitu lama. Akan tetapi, technician kami memerlukan masa untuk membuat testing terhadap keyboard selepas ditukar agar tidak berlaku sebarang masalah lain. 

Kami di kedai repair laptop Damansara bimbang jika masalah Keyboard HP Elitebook Not Function berlaku lagi walaupun sudah menukarkan keyboard yang baru.

Kerosakkan keyboard laptop sebenarnya berpunca daripada penggunaan yang tidak terjaga dengan baik. Keyboard sangat sensitif pada kekasaran dan untuk pengetahuan anda, keyboard merupakan satu komponen yang penting dalam sesebuah laptop. 

Apa lah erti sebuah laptop jika kita perlu menggunakan external keyboard apabila ianya sudah rosak dan tidak boleh digunakan lagi. 


Tambahan pula, keyboard juga hanya mempunyai satu sahaja cable yang menghubungkannya ke motherboard. 

KEYBOARD LAMA


Oleh itu, jika satu button tidak boleh digunakan maka keyboard perlu ditukar dengan yang baru kerana ia didatangi dengan satu set keyboard laptop.


KEYBOARD BARU


Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Keyboard HP Elitebook Not Function, setelah menukarkan keyboard yang lama dengan baru bersama testing tiada apa kerosakkan yang berlaku dan keyboard Laptop HP berfungsi dengan baik.


Pelanggan kami berasa amat gembira ketika mencuba menaip menggunakan keyboard Laptop HP yang baru dan beliau berkata tanpa keyboard ini sangat susah/sukar untuk menyiapkan kerja bersama external keyboard. 


Justeru itu, admin telah memberi beberapa nasihat serta tips penjagaan keyboard mahupun laptop agar sentiasa berada dalam keadaan baik untuk jangka masa yang lebih lama. 


Apabila pelanggan gembira dan berpuas hati, kami di kedai repair laptop Damansara turut merasakan kegembiraan itu.

Bagaimana ingin berurusan dengan kami?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Anda boleh hubungi kami melalui:
  • WhatsApp/Messenger

  • Hotline 
= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 

Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari SubangLeave a Reply

X