Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By November 16, 2019No Comments

Kedai Repair Laptop Damansara menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A43S

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A43S. Pada awal bulan lalu, seorang pelanggan telah datang ke kedai repair laptop damansara bersama laptop Asus A43S dan Adapter Charger Asus A43S. 

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 1

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 2


Sebelum beliau datang ke kedai repair laptop damansara, beliau telah melayari Google mencari kedai repair laptop damansara sehingga menjumpai OK Computer Solution.

Kemudian, beliau segera menghubungi kami terlebih dahulu melalui whatsapp dengan meluahkan segala masalah yang sedang dihadapi terhadap laptop Asus A43S miliknya. 

Beliau mengatakan bahawa Cannot Charging Asus A43S sehingga menyebabkan beliau sebagai pelajar tidak dapat menyiapkan tugasan (assignment) oleh kerana laptop sudah kehabisan bateri. 

Jadi, pada keesokkan harinya beliau terus datang ke kedai repair laptop damansara yang terletak di Damansara Perdana, Petaling Jaya. 

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 3


Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Lebih-lebih lagi, OK Computer Solution merupakan ibu kepada 13 cawangan OK Computer Solution yang lain. Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya mempunyai cawangan yang lain di seluruh Malaysia.

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop damansara, admin terus check keadaan laptop Asus A43S bagi mengenal pasti punca Cannot Charging Asus A43S dengan cara test adapter charger Asus A43S menggunakan adapter kedai. 

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 4


Terbukti bahawa masalah Cannot Charging Asus A43S adalah berpunca daripada power adapter yang bermasalah dan bukan dari masalah bateri,port adapter,motherboard dan lain-lain sehingga memerlukan kos yang tinggi untuk repair/tukar. 

Oleh yang demikian, admin mencadangkan pada beliau untuk membeli power adapter charger yang baru agar masalah Cannot Charging Asus A43S dapat diatasi segera dan beliau juga dapat menerus menyiapkan tugasan assignment.

Dalam pada itu, admin turut menawarkan harga yang berpatutan, berkualiti dan jaminan (warranty) selama 3 bulan sekiranya berlaku masalah Cannot Charging Asus A43S pada masa akan datang dalam tempoh jaminan (warranty).

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 5


Adapter laptop lama kelama pun boleh rosak. Ini bergantung pada cara penggunaan seseorang itu. Power adapter kebiasaannya boleh rosak akibat kerap mengecas sambil laptop dihidupkan. 

Ia juga boleh rosak sekiranya masa yang diambil untuk caj terlalu lama dan sering mengecas laptop ketika digunakan untuk jangka masa yang panjang sehingga menyebabkan overheating/overcharging. 

Setelah mendapat persetujuan pelanggan, admin terus test power adapter charger yang baru dengan laptop Asus A43S milik beliau agar ia berfungsi dengan baik dan masalah Cannot Charging Asus A43S tidak berlaku.

Pelanggan kami itu sangat lega, gembira dan berpuas hati kerana OK Computer Solution dapat membantu menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A43S dan turut memberi sedikit nasihat dan tips agar power adapter charger sentiasa elok dalam jangka masa yang lama.

[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A43S | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 6


Apabila pelanggan happy, kami di kedai repair laptop damansara turut gembira.

–>> Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah CANNOT CHARGING seperti Asus A43S?

–>> Nak kami diagnose secara PERCUMA?


–>> Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA?


Anda boleh hubungi OK Computer Solution


03-77316761 / 012-3653285


PG43, Perdana Shopping Centre,

Jalan PJU 8/1 
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor

– 4 minit dari IKEA

– 5 minit dari MRT Mutiara Damansara
– 3 minit dari tol LDP Damansara
– 2 minit dari tol Penchala Link


Waktu Operasi :


Isnin – Jumaat (10 am – 9 pm)

Sabtu (10 am- 6 pm)
OK COMPUTER SOLUTION DAMANSARA

Leave a Reply