Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By November 15, 2019No Comments

Kedai Repair Laptop Damansara menyelesaikan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop. Pada minggu lalu, seorang pelanggan yang lebih selesa dipanggil Uncle David telah datang ke kedai repair laptop Damansara bersama PC Desktop milik syarikat di tempat kerja. 

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 1


Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Damansara, beliau mengatakan bahawa apabila cucuk port pada PC Desktop tiada paparan screen yang menyebabkan beliau berasa agak bimbang justeru tidak dapat menggunakan PC tersebut dalam keadaan seperti biasa hanya kerana masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop.

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 2


Jadi, Uncle David segera melayari internet mencari kedai repair laptop Damansara yang tidak jauh daripada tempat kerjanya untuk membantu menyelesaikan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop

Pada akhirnya beliau menjumpai kedai repair laptop Damansara atau lebih dikenali sebagai OK Computer Solution yang terletak di Damansara Perdana. 

Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Lebih-lebih lagi, OK Computer Solution merupakan ibu kepada 13 cawangan OK Computer Solution yang lain. Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya mempunyai cawangan yang lain di seluruh Malaysia.

Setelah mendengar luahan Uncle David, technician segera membuat diagnose terhadap PC Desktop itu bagi mengenal pasti masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 3

Technician dapati bahawa tiada apa masalah pada paparan screen dan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop yang diluahkan oleh Uncle David itu hanyalah berpunca daripada port cable yang tersalah cucuk. 

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 4


Tambahan pula, technician juga dapati desktop usb tidak berfungsi (no function) dengan baik yang menyebabkan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop berlaku. 

Oleh itu, technician mencadangkan pada Uncle David untuk Format & Backup PC Desktop kerana kemungkinan ia berpunca daripada USB yang tidak function. 

Oleh yang demikian, Uncle David mengatakan hasratnya yang mahu Format Clean PC Desktop agar masalah No Display Dell Inspiran PC Desktop atau masalah lain tidak berlaku dalam jangka masa yang terdekat.  

Format adalah satu proses di mana hard disk akan di clear-kan/hapuskan daripada segala sektor yang rosak dan installation software yang telah di install sepanjang penggunaan PC Desktop.

Segala data dalam hard disk akan terhapus/di kosongkan dengan cara delete atau format partition hard disk lalu akan di-create semula partition tanpa sebarang data apa pun.
  
Ia tidak akan memasukkan data ke dalam sektor yang rosak apabila sistem operasi baru dipasang. 

Kebiasaannya format dilakukan ketika laptop/macbook/desktop diserang virus, keinginan untuk upgrade sistem operasi yang sedia ada dan data-data yang sukar untuk dihapuskan.

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop, masa yang diambil untuk technician Format Clean & install windows diambil dalam 3-4 jam mengikut queue.

Kini, masalah No Display Dell Inspiron PC Desktop tidak berlaku sama sekali dan proses Format Clean & Installation Windows berjaya dilakukan tanpa sebarang masalah.

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 5

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 6


Uncle David sangat berterima kasih kepada OK Computer Solution / kedai repair laptop Damansara kerana membantu menyelesaikan masalah utama beliau iaitu No Display Dell Inspiron PC Desktop dan bantu Format Clean & Install Windows sehingga PC Desktop kelihatan dalam keadaan yang baik. 

[SOLVED] NO DISPLAY DELL INSPIRON | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 7


Apabila pelanggan happy dan berpuas hati dengan hasil kerja kami, kami di kedai repair laptop Damansara juga gembira. 

–>> Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah NO DISPLAY seperti DELL INSPIRON PC DESKTOP?

–>> Nak kami diagnose secara PERCUMA?


–>> Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA?


Anda boleh hubungi OK Computer Solution


03-77316761 / 012-3653285


PG43, Perdana Shopping Centre,

Jalan PJU 8/1 
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor

– 4 minit dari IKEA

– 5 minit dari MRT Mutiara Damansara
– 3 minit dari tol LDP Damansara
– 2 minit dari tol Penchala Link


Waktu Operasi :


Isnin – Jumaat (10 am – 9 pm)

Sabtu (10 am- 6 pm)OK COMPUTER SOLUTION DAMANSARA


Leave a Reply