Skip to main content
search
0
laptopmacbookUncategorized

[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK

By November 13, 2019October 17th, 2023No Comments

Kedai Repair Macbook menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak. Pada minggu lalu, seorang pelanggan Macbook kami telah datang ke kedai repair Macbook bersama Magsafe 2 miliknya yang sudah kelihatan seperti tidak berfungsi oleh kerana cable rosak/koyak.


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 1[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 2


Semasa pelanggan kami itu tiba di kedai repair Macbook, beliau terus meluahkan bahawa Magsafe 2 85W miliknya sudah rosak/koyak akibat daripada sering menggulung cable dalam keadaan yang tidak teratur. 

Oleh itu, beliau sudah tidak boleh menggunakannya kerana risau dan bimbang akan berlaku sebarang perkara yang buruk sekiranya masih menggunakan Magsafe 2 tersebut. 

Tambahan pula, beliau mengatakan bahawa kos untuk membeli Magsafe 2 yang baru agak tinggi dan merasakan rugi sekiranya membeli Magsafe yang baru sedangkan ia masih boleh digunakan. 

Jadi, tanpa membuang masa beliau berusaha melayari internet (Google) mencari kedai repair Magsafe yang tidak jauh dari tempat kerjanya agar memudahkan beliau menghantar dan mengambil semula Magsafe tersebut sehingga menjumpai kedai repair Macbook atau lebih dikenali sebagai OK Computer Solution.

Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif dari pengguna Macbook serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Lebih-lebih lagi, OK Computer Solution merupakan ibu kepada 13 cawangan OK Computer Solution yang lain. 
Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya mempunyai cawangan yang lain di seluruh Malaysia.

Setelah mendengar luahan pelanggan kami di kedai repair Macbook, admin meminta beliau untuk meninggalkan Magsafe tersebut kurang daripada 2-3 hari bekerja agar technician dapat membuat kerja dengan lebih teliti lalu menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak tanpa sebarang cela.


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 3

[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 4

[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 5

[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 6


Cable Magsafe rosak/koyak/putus memang akan membuatkan seseorang itu berasa stress dan tertekan terutamanya semasa ingin menyiapkan tugasan kerja dalam keadaan Macbook yang perlu disambungkan dengan Magsafe. 

Disamping itu, Cable Magsafe yang rosak/koyak/putus ini ada kalanya masih boleh digunakan akan tetapi memerlukan kesabaran tinggi kerana ia mungkin perlu ” adjust cable ” sedikit ketika mahu mengecas Macbook.

Rata-rata diantara pengguna Macbook masih tidak tahu bahawa apabila Cable Magsafe rosak/koyak/putus, mereka hanya perlu repair atau menukarkan saja cable tersebut dengan yang baru tanpa membazirkan wang beratus-ratus hanya demi seketul Magsafe. 

Magsafe sama seperti adapter laptop. Ianya perlu dijaga dengan baik agar kualiti Magsafe/Adapter tersebut kekal/bertahan dalam jangka masa yang lebih lama.


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 7


Langkah-langkah elakkan Magsafe/Adapter rosak/koyak/putus :

  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter bersepah di merata-rata tempat
  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter berhampiran air atau sebarang cecair
  • Jangan biarkan Magsafe/Adapter bersimpul bagi mengelakkan cable daripada koyak
  • Jangan biarkan sehingga Magsafe/Adapter overheating (cabut dan tutup suis selepas bateri sudah caj dengan penuh)
  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter di atas permukaan fabrik 

      *semasa Macbook/Laptop sedang caj

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak, kurang daripada 1 jam proses repair cable Magsafe 2 dengan menukarkan cable Magsafe yang sudah rosak/koyak kepada cable yang baru.


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 8[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 9


Kini sudah tiada masalah lagi dengan Magsafe 2 yang rosak/koyak sehingga dapat memberi tekanan kepada seseorang itu ketika mahu mengecas Macbook atau menyiapkan tugasan kerja sambil Macbook disambungkan dengan Magsafe. 


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 10


Pelanggan kami itu berasa sangat gembira dan berterima kasih kepada kami di kedai repair Macbook kerana sudah bantu menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak sehingga kelihatan seperti membeli Magsafe yang baru keluar dari kotak.


[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK 11


Apabila pelanggan happy, kami di kedai repair Macbook turut gembira diatas kesenangan pelanggan.

Jangan buang Magsafe original anda yang dah koyak kabelnya!

Jangan beli Magsafe OEM yang tak original!

Nak beli Magsafe baru Original tapi harga mencecah RM300?

Kami ada penyelesaian!

Kami tukar kabel anda kepada baru!

Semua jenis Magsafe

Magsafe 1 45W
Magsafe 1 60W
Magsafe 1 85W

Magsafe 2 45W
Magsafe 2 60W
Magsafe 2 85W 

Untuk semua jenis Macbook

Macbook Pro 13
Macbook Pro  15
MAcbook Pro 13 retina
Macbook Pro 15 Retina

Macbook Air 11
MAcbook Air 13

Tunggu apa lagi?

Pastikan yang original!

Jangan bazir beli barang tak original kalau kita boleh repair

.
✔Buka Setiap Isnin – Sabtu (Ahad Cuti)
✔F2F Diagnosis 10.00am -9.00pm
✔Checking Problem Free 👍
Boleh Whatsapp >>> http://601157856448.wasap.my

OK COMPUTER SOLUTIONLeave a Reply