Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] TUKAR KEYBOARD & FORMAT WINDOWS | KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK

By April 16, 2019No Comments
Kedai Repair Laptop Setapak bantu menukar keyboard Asus X452CP & Format window

Artikel ini membincangkan tentang bantu menukar keyboard serta membuat format backup pada laptop Asus X452C. Baru-baru ini, seorang pelanggan bernama Cik Azura telah datang ke Kedai Repair Laptop Setapak bersama laptop beliau yang mempunyai masalah. Admin OKCS Setapak bertanya kepada beliau, apakah masalah yang dihadapi oleh beliau,beliau menyatakan bahawa laptop beliau tidak dapat diaktifkan. 


Awalnya beliau menghantar laptop ke Kedai Repair Laptop Setapak kerana mempunyai masalah pada windows dsan tidak dapat untuk mengaktifkan laptop tersebut. Admin suggest kepada beliau untuk membuat format. Memandangkan beliau mempunyai data penting pada laptop tersebut, beliau ingin membuat backup data. Tanpa membuang masa, technician segera membuat format serta backup pada laptop beliau.

Ketika sedang dalam proses membuat format pada laptop beliau, jeruteknik telah mengesan satu lagi masalah yang terdapat pada laptop beliau. Keyboard beliau short kerana apabila menekan keyboard hurufnya tidak keluar malah ia keluar petak sahaja. Apabila menggunakan usb keyboard jugak tidak dapat digunakan. Justeru itu, admin OKCS Setapak terus memberitahu kepada Cik Azura tentang masalah berkaitan keyboard  beliau.

Setelah itu, Cik Azura telah proceed untuk membuat penukaran keyboard. Tanpa membuang masa, jurutekcik terus membuat penukaran pada laptop beliau. Keyboard pada laptop Cik Azura merupakan keyboard jenis built-in. 
Technician telah membuka keyboard lama untuk mengantikan pada keyboard yang baru


Technician menggunakan soldering untuk menggantikan rebate asal 

Technician memastikan setiap bahagian telah diletakkan rebate.
Setelah selesai membuka penukaran pada keyboard, juruteknik segera membuat format untuk menyelesaikan masalah yang pertama tadi. Setelah selesai, technician telah membuat pengujian untuk memastikan tidak mempunyai masalah apabila Cik Azura sudah menerimanya. Setelah semuanya dalam keadaan baik, admin terus menghubungi Cik Azura dengan mmaklumkan bahawa technician sudah siap memmbuat pertukaran keyboard dan format backup. 
Cik Azura sangat gembira dan berterima kasih atas bantuan serta perkhidmatan baik yang telah diberikann padanya. Beliau juga semakin mempercayai OK Computer Solution kerana sering mambantu menyelesaikan masalah beliau dengan ikhlas serta jujur bersama kualiti yang bagus. Apabila pelnggan begitu berpuas hati dan yakin terhadap OK Computer Solution, kami di Kedai Repair Laptop Setapak turut merasakan kesenangan di hati.
CIk Azura sangat puas hati

->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK?

–>>Nak kami check laptop secara PERCUMA?

–>>Nak kami pickup pun boleh

Anda boleh hubungi OKCS Setapak:-


http://www.wasap.my/60133323995  


Lokasi OKCS Setapak:-

Penulis,

Leave a Reply