Skip to main content
search
0
Uncategorized

CARA SERVIS LAPTOP | KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK

By April 12, 2019No Comments

Artikel ini membincangkan  cara untuk servis laptop HP AC054TU . baru baru ini ,seorang pelanggan yang bernama ENCIK MIKAEL (bukan nama sebenar) telah datang ke kedai repair laptop Ok Computer Solution Setapak dan membawa laptop beliau iaitu laptop HP AC054TU.

Semasa beliau tiba, admin telah bertanyakan kepadanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop miliknya itu. lalu beliau menyatakan bahawa laptop saya nya telah mengeluarkan bunyi bising pada kipas apabila beliau mengaktifkan laptop tersebut. beliau sangat bimbang sekiranya salah satu kompenan di dalamnya telah rosak .
Oleh itu , beliau segera mengambil keputusan untuk membawa laptopnya ke sini dengan meminta untuk memeriksa bunyi itu berpunca dari apa dan penyebab ia berlaku.
Tambahan pula , admin telah menanyakan kepadanya sudah berapa lama beliau menggunakan laptop itu dan adakah beliau pernah membuat servis cuci buang habuk dan tukar thermal paste di dalamnya.
beliau telah menyatakan bahawa beliau telah lama menggunakan dan hanya sekali membuat servis iaitu 2 tahun lepas . justeru itu , admin telah mencadangkan  padanya untuk membuat servis terlebih dahulu dan di atas persetujuan nya , beliau meminta agar membantu untuk servis laptop HP AC054TU tersebut.
Setelah mendengar luahan pelanggan kami , techinicion di kedai OKCS Setapak  terus membuat diagnos dan segera membantu laptopHP AC054TU sehingga selesai . semasa  proses menjalankan , terdapat banyak habuk telah berkumpul di kawasan kipas kerana terlalu lama tidak membuat servis .
                                        
Ini adalah keadaan motherboard
                                           
   

Keadaan thermal paste yang sudah kering
                                                                         
                                                     Keadaan  kipas sebelum di servis                                              

  
keadaan kipas selepas di servis

->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK?

–>>Nak kami check laptop secara PERCUMA?

–>>Nak kami pickup pun boleh

Anda boleh hubungi OKCS Setapak:-


http://www.wasap.my/60133323995  


Lokasi OKCS Setapak:-


Penulis,

Leave a Reply