Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MENUKAR SSD PADA IMAC PRO | KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK

By February 28, 2019No Comments
MENUKAR SSD PADA IMAC PRO

Artikel ini membincangkan tentang okcs setapak yang membantu menukar SSD pada iMac Pro.
Baru-baru ini, seorang pelanggan telah membuat panggilan dan menyatakan bahawa beliau ingin menukar hard disk pada iMac beliau kepada SSD Samsung. Ini disebabkan kerana condition hard disk beliau sudah tidak seberapa bagus untuk digunakan. Hal ini demikian kerana beliau telah menggunakan iMac tersebut lebih 10 tahun. Beliau juga menyatakan bahawa, iMac beliau sangat lambat apabila diaktifkan.
Apabila mendengar luahan daripada pelanggan, technician OKCS Setapak segera membuat temu janji untuk menukar hard disk beliau iaitu pada hari berikutnya. technician OKCS Setapak segera ke tempat beliau pada hari berikutnya seperti yang telah dijanjikan bersama SSD Samsung 500GB yang diminta. Tanpa membuang masa, technician segera menjalankan tugasnya.
keadaan iMac yang perlu ditukar hard disk

Hard disk lama pelanggan

Technician menukar hard disk kepada SSD Samsung

SSD Samsung yang telah ditukar

Technician memasang semula untuk membuat pengujian
Technician sedang install iOS 

Technician install software yang diperlukan

Berbalik pada kisah kami membantu untuk menukar SSD Samsung pada iMac tadi, pelanggan membuat permintaan untuk menukar SSD dengan segera. Hard disk lama beliau telah dapat ditukarkan dengan SSD Samsung yang baru. Kini tiada lagi masalah lambat untuk mengaktifkan iMac beliau. Pelanggan juga berasa amat gembira dan berpuas hati. Apabila pelanggan berasa gembira dan puas hati, kami di OKCS Setapak turut gembira kerana yang penting bagi kami adalah kepuasan pelanggan terhadap perkhidmatan kami.

->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK?

–>>Nak kami check laptop secara PERCUMA?

–>>Nak kami pickup pun boleh

Anda boleh hubungi OKCS Setapak:-


http://www.wasap.my/60133323995  

Lokasi OKCS Setapak:-

Penulis,

Leave a Reply