Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] SERVIS LAPTOP DELL PP05L | KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK

By February 27, 2019No Comments

MEMBUAT SERVIS PADA LAPTOP DELL PP05L

Laptop yang perlu di servis

Artikel ini membincangkan tentang bantu servis laptop Dell PP05L. baru baru ini, seorang pelanggan telah datang ke kedai repair laptop OK Compter Solution Setapak dan membawa laptop beliau iaitu laptop Dell PP05L. 


Semasa beliau tiba, admin telah bertanyakan kepadanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop miliknya itu. lalu beliau menyatakan bahawa laptop nya telah mengeluarkan bunyi bising pada kipas apabila beliau aktifkan laptop tersebut. beliau sangat bimbang sekiranya salah satu kompenan di dalamnya telah rosak. 

Oleh itu, beliau segera mengambil keputusan untuk membawa laptopnya ke sini dengan meminta untuk memeriksa bunyi itu berpunca dari apa dan penyebab ia berlaku.


Tambahan pula, admin telah menanyakan kepadanya sudah berapa lama beliau menggunakan laptop ini dan adakah beliau pernah membuat servis cuci buang habuk dan tukar thermal paste di dalamnya. 


Beliau telah menyatakan bahawa beliau telah lama menggunakannya dan hanya sekali membuat servis iaitu 5 tahun lepas. justeru itu, admin telah mencadangkan padanya untuk membuat servis terlebih dahulu dan diatas persetujuan nya, beliau meminta agar membantu untuk servis laptop Dell PP05L tersebut.

Setelah mendengar luahan pelanggan kami, techinicion di kedai OKCS Setapak terus membuat diagnos dan segera bantu servis laptop Dell PP05l sehingga selesai. semasa proses membuat servis itu dijalankan, terdapat banyak habuk telah berkumpul di kawasan kipas kerana terlalu lama tidak membuat servis. 

keadaan kipas sebelum dan selepas melakukan servis
thermal paste beliau juga telah menjadi keras kerana tidak membuat servis
keadaan motherboard sebelum melakukan servis
keadaan motherboard selepas melakukan servis
Berbalik pada bantu servis laptop Dell PP05l, atas permintaan pelanggan, laptop beliau siap segera sehari selepas beliau menghantarkan ke OKCS Setapak kerana beliau ingin menggunakan laptop beliau dengan segera. 

Setelah selesai membuat servis, kini tiada lagi bunyi yang terdapat pada laptop beliau. pelanggan tersebut juga merasa sangat lega dan gembira serta berpuas hati. kami di OKCS Setapak merasa sangat gembira kerana apa yang penting adalah kepuasan pelanggan terhadap servis yang telah diberikan. 

->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK?

–>>Nak kami check laptop secara PERCUMA?

–>>Nak kami pickup pun boleh


Anda boleh hubungi OKCS Setapak:-

http://www.wasap.my/60133323995  


Lokasi OKCS Setapak:-

Penulis,

Leave a Reply