Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED]SERVIS DAN MENUKAR SSD MACBOOK PRO A1278 | KEDAI REPAIR KOMPUTER SETAPAK

By February 25, 2019No Comments

SERVIS DAN MENUKAR SSD MACBOOK PRO A1278

kedai repair laptop setapak membantu servis dan menukar SSD pada Makbook Pro A1278
Baru-baru ini, seorang pelanggan telah datang ke Ok Computer Solution Setapak bersama Macbook Pro kepunyaannya. beliau telah menceritakan bahawa terdapat masalah pada Macbook Pro nya. dengan itu, admin OKCS Setapak menanyakan kepadanya masalah yang dihadapinya. lalu beliau berkata Macbook Pro yang sangat lambat untuk menghidupkan. disebabkan itu, beliau mengambil keputusan yang membuat servis.
sebelum itu, admin OKCS Setapak juga menanyakan bahawa adakah beliau pernah membuat servis macbook sebelum ini, beliau menyatakan tidak pernah selama lebih kurang 4 tahun menggunakannya. admin juga mensyorkan beliau untuk menggunakan SSD pada Macbook beliau. beliau tertanya tanya kelebihan SSD, lalu admin menyatakan bahawa SSD dapat mempercepatkan sistem supaya tidak perlu menunggu masa yang lama untuk menghidupkan macbooknya. awalnya beliau hanya ingin membuat servis sahaja, tetapi setelah pulang, beliau telah menghubungi OKCS setapak untuk menukar harddisk kepada SSD. pihak kami terus mebuat servis pada macbook beliau.
technition sedang membuat servis

semasa proses pembersihan dilakukan, Macbook beliau didapati terdapat banyak habuk pada kipas macbook beliau. habuk yang banyak ini boleh menyebabkan Macbook menjadi panas yang yang melampau kerana habuk-habuk yang berkumpul pada kipas itu menghalang untuk kipas membuat tugasnya sebagai penyejuk. jadi, sebagai pengguna kita hendaklah membuat servis sekurang-kurangnya sekali setahun.
keadaan kipas macbook sebelum dan selepas servis
keadaan motherboard sebelum membuat servis
keadaan motherboard sebelum dan selepas membuat servis
setelah selesai membuat servis pada macbook beliau, juruteknik OKCS Setapak terus menukar harddisk beliau kepada SSD seperti yang telah dipersetujui. sebelum menggunakan SSD, beliau menyatakan bahawa ketika menghidupkan Macbook Pro perlu mengambil masa yang sangat lama bahkan habis sepinggan nasi goreng tidak dapat menghidupkan lagi. jadi, setelah menukarkan kepada SSD, perbezaan untuk menghidupkan sangat jelas bahkan kurang daripada seminit. berikut merupakan video setalah menukar kepada SSD.
berbalik pada kisah bantu servics Mabcook Pro telah siap dilakukan hanya mengambil masa sehari. atas permintaan pelanggan untuk menghantar Macbook Pro kepada beliau, salah sesorang Staff OKCS telah menghantar kepada. apabila pelanggan merasa lega dan gembira serta berpuas hati, kami di OK Computer Solution Setapak turut gembira dan apa yang paling penting adalah kepuasan pelanggan atas perkhidmatan yang telah kami berikan.
pelanggan OKCS Setapak 

->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP SETAPAK?

–>>Nak kami check laptop secara PERCUMA?

–>>Nak kami pickup pun boleh

Anda boleh hubungi OKCS Setapak:-

http://www.wasap.my/60133323995  

Lokasi OKCS Setapak:-Penulis,

Leave a Reply