Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS

By February 21, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras bantu Format Laptop HP 14-BS034TX

Artikel ini membincangkan tentang bantu Format Laptop HP 14-BS034TX. Pada dua minggu lalu, kedai repair laptop Cheras telah di datangi oleh seorang pelanggan bersama laptop HP miliknya. 

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Laptop HP 14-BS034TXSemasa beliau tiba di kedai repair laptop Cheras, beliau terus mengatakan keinginan untuk format laptop HP miliknya itu oleh kerana laptop tersebut sering menghadapi masalah slow/hang yang menyebabkan kesukaran beliau untuk menggunakan laptop dengan tenang tanpa sebarang gangguan apa pun. 

Tambahan pula, laptop tersebut juga terkena virus/malware disebabkan oleh beliau sering men-download file yang tidak diperiksa terlebih dahulu samada dipercayai atau tidak, tertekan file yang mencurigakan dan beliau akui bahawa tiada anti-virus lagi di dalam laptop miliknya kerana anti-virus sebelum ini tidak di update. Jadi, dengan perasaan yang sedikit tertekan beliau segera melayari laman Instagram mencari kedai repair laptop yang dipercayai, pantas dan berdekatan dengan rumahnya sehingga menjumpai instagram okcs kuala lumpur. 


Sebelum terus ke sana, pelanggan ini telah menghubungi OK Computer Solution Kuala Lumpur terlebih dahulu dengan bertanya lokasi kedai dan bertanya bagaimana ingin ke sana menaikki pengangkutan awam dari taman maluri. Jadi, dengan semangat yang kuat demi laptop kesayangannya itu beliau telah menaikki pengangkutan kereta iaitu Grab untuk sampai ke kedai repair laptop Cheras ini. Oleh itu, beliau segera menceritakan masalah beliau dengan meminta bantu Format Laptop HP 14-BS034TX.


Setelah mendengar luahan sedih beliau itu, technician kami di kedai repair laptop Cheras segera bantu Format Laptop HP 14-BS034TX atas permintaan pelanggan tanpa berlengah lagi. Format dilakukan tanpa apa-apa backup data kerana pelanggan sudah membuat backup terlebih dahulu di rumahnya sebelum menghantar laptop HP tersebut ke kedai.

Format adalah satu proses dimana hardisk akan di clear kan daripada segala installation software yang telah di install sepanjang penggunaan laptop. Segala data dalam hardisk akan terhapus/di kosongkan dengan cara delete atau format partition hardisk laptop lalu akan di create semula partition laptop tanpa sebarang data apa pun. 


Sebelum format laptop, backup data perlulah dilakukan terlebih dahulu di dalam online storage seperti Dropbox, Google Drive, Google Cloud atau Microsoft One Drive dan lain-lain. Selain itu, pastikan hardisk tiada bad sector semasa ingin lakukan backup format kerana bad sector melibatkan kerosakkan pada physical damage atau kerosakkan pada hardware. 

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Laptop HP selepas upgrade system (Windows 10)

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Keadaan laptop HP selepas Format 

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Pengujian keyboard terhadap laptop HP selepas formatBerbalik pada kisah bantu Format Laptop HP 14-BS034TX, dalam masa kurang daripada 1 jam sahaja proses format dilaksanakan sehingga selesai. Kini laptop kelihatan seperti baharu bersama windows paling latest dan sudah tentunya masalah seperti laptop slow/hang, terlalu banyak virus dan masalah lain dapat diatasi serta tidak akan berlaku lagi sekiranya pengguna menggunakan laptop dengan bijak. 

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Pelanggan OKCS sedang menguji laptop HP miliknyaPelanggan juga berasa sangat gembira dan berpuas hati walaupun perlu bersusah payah menaikki pengangkutan awam untuk ke kedai repair laptop Cheras demi membaikki laptop HP yang bermasalah itu. Apabila pelanggan gembira, kami juga turut gembira atas perkhidmatan yang telah kami berikan pelanggan.

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Pelanggan OKCS KL yang gembira dan berpuas hati

[SOLVED] FORMAT LAPTOP HP 14-BS034TX | REPAIR LAPTOP CHERAS 7
Komen pelanggan OKCS KL terhadap perkhidmatan yang beliau terima


–>>Anda nak kami bantu FORMAT seperti LAPTOP HP?–>>Nak kami diagnose secara PERCUMA?–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-
03-9202 2947 / 017-641 7084 
Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)Leave a Reply