Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] NEW BATTERY HP PAVILION 15-n277tx | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

By February 16, 2019No Comments
[SOLVED] NEW BATTERY HP PAVILION 15-n277tx | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

Artikel ini membincangkan tentang new battery hp pavilion 15-n277tx. Pada minggu lepas, seorang perempuan yang bekerja telah datang ke kedai repair laptop kuantan bersama laptop hp pavilion miliknya.


Semasa beliau sampai ke kedai repair laptop kuantan, beliau telah menceritakan masalah bateri laptop miliknya tidak masuk charge, bateri sudah tidak boleh digunakan lagi serta bateri takde power. Disebabkan masalah itu, beliau mengalami kesukaran untuk melakukan kerja yang beralih tempat.


Hal ini kerana beliau megharapkan pada plug dan charger laptop untuk menghidupkan laptop beliau. Jadi apabila beliau ingin berpindah tempat, beliau harus offkan dahulu laptopnya. Kerja kerja tersebut telah melambatkan pekerjaan beliau. Oleh itu beliau berharap kedai repair laptop kuantan dapat membantu beliau untuk mendapatkan new battery hp pavilion 15-n277tx untuknya.

Tiada tanda menunjukkan beteri sedang dicharge

Disini kedai repair laptop kuantan kongsikan antara soalan soalan yang bermain di kepala pembaca dan para penggunakan laptop. Kenapa terjadinya pembelian new battery hp pavilion 15-n277tx.😊


Bagaimana bateri boleh rosak?

Kebiasaanya bateri rosak berpunca dari terlebih cas atau over charge. Antara sebab lain ialah berpunca dari mengecas bateri sambil menggunakan laptop atau dibiarkan bateri tidak dicas dalam jangka masa yang lama. Bagaimana cara menjaga bateri?
Pengguna laptop, dinasihatkan mengecas bateri laptop apabila bateri mencecah 10 peratus. Apabila mengecas bateri pastikan laptop dalam keadaan dimatikan. Jangan biarkan bateri dicas terlalu lama kerana ia mengurangkan tahap ketahanan bateri.


Ape itu ORIGINAL dan OEM bateri?

Bateri original ialah bateri asal khas untuk sesebuah laptop. Pada bateri tersebut tercetak logo brand laptop. Manakala OEM (Original Equip Manufactural) ialah alternatif bagi bateri original. Pada bateri tersebut, tiada loga brand tercetak. Namun tahap ketahanannya lebih kurang sama dengan original dan harganya lebih murah dari bateri original.

Gambar diatas menunjukkan new battery hp pavilion 15-n277tx. Bateri di bahagian atas ORIGINAL. Manakala bateri dibahagian bawah ialah OEM.


Product Description
Capacity : 14.8V,  2200MAH
Color : Black
Type : LA04

Setelah beliau mendegar penjelasan dari pihak OKCS Kuantan, beliau bersetuju untuk membeli OEM bateri. Kami amat gembira dapat membantu beliau untuk mendapatkan new battery hp pavilion 15-n277tx untuknya. Proses order new bateri hanya memakan masa 24jam. 
Testing new bateri 
Akhirnya proses mendapatkan new battery hp pavilion 15-n277tx telah selesai. Beliau amat gembira dan lega kerana masalahnya kini telah selesai. Harga yang diberikan juga sangat sangat berbaloi, ditambah lagi dengan segala info yang amat bermanfaat. 

Kami di kedai repair laptop kuantan berharap selepas pembaca membaca artikel ini, semua pengguna laptop dapat menjaga bateri laptop dengan lebih baik. Kami di  kedai repair laptop kuantan amat perihatin tentang laptop anda.KEPUASAN PELANGGAN ADALAH KEUTAMAAN OKCS KUANTAN

Sekian untuk artikel pada hari ini. Kami berharap pembaca sekalian memperoleh info yang diberikan dengan baik. Terima kasih kerana sudi membaca. 

Sekian💓

>>> Laptop anda dah mula menyiput ??
>>> Laptop bluescreen?
>>> Laptop PANAS??


Anda boleh datang ke kedai kami :-


OKCS KUANTAN

Boleh ke kedai kami untuk menyelesaikan masalah laptop anda!!!

SEKARANG!!


Leave a Reply