Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG

By February 14, 2019No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1


Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1. Pada hujung bulan lalu, kedai repair laptop Ampang telah menerima sebuah laptop Lenovo Ideapad yang bermasalah.  


[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Laptop Lenovo Ideapad 110-1
[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Keadaan Keyboard Laptop LenovoLaptop Lenovo tersebut telah diberikan oleh Encik Zakwan iaitu boss kami di kedai repair laptop Ampang. Laptop Lenovo yang bermasalah itu merupakan milik seorang pelanggan yang bernama Hani. Hani menghantar laptop tersebut dengan harapan OK Computer Solution Kuala Lumpur dapat menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1 kepunyaannya itu. 


Beliau berkata bahawa laptop tersebut sering mengeluarkan virus yang tidak diingini yang menyebabkan beliau berasa terganggu semasa sedang menyiapkan suatu tugasan menggunakan laptop tersebut. Jadi, beliau meminta untuk Install Anti-Virus bagi mengelakkan masalah seperti ini berlaku lagi kerana Virus boleh menyebabkan data-data hilang tanpa disedari. 


Selain itu, beliau juga mengatakan keinginan beliau untuk meminta kedai repair laptop Ampang Active Windows dan service laptop oleh kerana selama 4 tahun penggunaan laptop beliau tidak pernah membuat service clean dust serta tukar thermal paste yang menyebabkan laptopnya sering auto restart. 


Oleh itu beliau berasa sangat sedih dan kecewa kerana tidak dapat menggunakan laptop dengan tenangnya. Jadi, beliau membuat keputusan mencari kedai repair laptop yang dipercayai dan boleh membantu beliau menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1 sehingga menjumpai OK Computer Solution Kuala Lumpur di Google.


[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Sebelum service clean dust dan tukar thermal paste

[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Thermal paste Laptop Lenovo sudah kering

[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
Motherboard Laptop Lenovo 

[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
Keadaan laptop selepas Service 

[SOLVED] MASALAH LAPTOP LENOVO IDEAPAD 110-1 | REPAIR LAPTOP AMPANG 7
Proses Format Laptop Lenovo Ideapad Setelah mendengar luahan beliau, technician di kedai repair laptop Ampang segera menjalankan proses menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1 dengan melakukan Service clean dust serta tukar thermal paste, Active Windows dan Install Anti-Virus. Tetapi sebelum itu atas permintaan pelanggan, technician telah membuat Format terhadap laptop lenovo yang bermasalah. 


Virus yang muncul pada sesebuah laptop sangat lah berbahaya kerana Virus boleh menghapuskan data-data penting yang ada pada laptop tanpa disedari. Antara penyebab sesebuah laptop terkena Virus adalah seseorang itu sering men-download file yang tidak dipercayai. Selain itu membuka file yang mencurigakan, anti virus yang tidak di update dan tidak memeriksa setiap flashdisk atau perangkat penyimpanan data yang dihubungkan ke laptop.


Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Laptop Lenovo Ideapad 110-1, masalah tersebut dapat diselesaikan dalam masa kurang daripada 3 jam iaitu Format, service clean dust serta tukar thermal paste, Active Windows dan Install Anti-Virus. Kini tiada apa yang perlu dirisaukan lagi kerana segala permasalahan dapat diatasi dengan mudah dan pantas. 


Pelanggan juga berasa sangat gembira dan berpuas hati kerana tiada lagi masalah yang berlaku pada laptop Lenovo miliknya itu. Apabila pelanggan gembira, kami di kedai repair laptop Ampang turut gembira. Apa yang terbaik bagi kami adalah kepuasan pelanggan terhadap perkhidmatan yang telah kami berikan padanya. 


–>>Anda nak kami menyelesaikan masalah laptop seperti Lenovo Ideapad 110-1?–>>Nak kami diagnose secara PERCUMA?–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-
03-9202 2947 / 017-641 7084 
Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)
Leave a Reply