Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] TUKAR SCREEN LAPTOP LENOVO | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

By February 12, 2019No Comments

[SOLVED] TUKAR SCREEN LAPTOP LENOVO IDEAPAD 300151BR | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN 

Screen laptop merupakan perkara yang sangat penting untuk sesebuah laptop. Setuju tak dengan ape yang kedai repair laptop kuantan katakan ? 

Walaupun sikit kerosakan pada screen laptop, tapi untuk melakukan kerja, bermain game atau melihat video kita sudah tidak selesa, kerana gambar pada screen tidak sempurna.

Baru baru ni, ade seorang customer telah datang ke kedai repair laptop kuantan dengan muka yang teramat sedih. Beliau menceritakan bahawa screen laptopnya telah rosak kerana terduduk. Beliau pula terdesak untuk menggunakan laptop kerana perlu menyiapkan kerja beliau. 

Beliau mencuba nasib dengan melihat page fb OK Computer Solution Kuantan bedasarkan cadangan dari kawan kawan. Apabila melihat review dan membaca semua post post di fb, beliau berpuas hati dan yakin dengan hasil kerja dari kedai repair laptop kuantan. 

Oleh itu, tanpa membuang masa, beliau telah ke kedai repair laptop kuantan untuk tukar screen laptop lenovo ideapad 300151BR miliknya. Sebelum ke kedai customer, telah whatsapp untuk mendapatkan lokasi dan kepastian. 

Apabila tiba di kedai, technician kedai kami telah mendengar cerita/masalah customer terlebih dahulu. Setelah itu, laptop customer akan di diagnos dengan memeriksa kondisi/keadaan laptop customer sebelum process tukar screen laptop lenovo ideapad 300151BR miliknya dilakukan.

Keadaan screen laptop sebelum 
Proses penukaran screen baru

Proses tukar screen laptop lenovo ideapad 300151BR mengambil masa lebih kurang 15 minit. Dan akhirnya customer berpuas hati dengan servis dari kami dan gembira dengan screen laptopnya yang baru. 

Untuk pengetahuan pembaca, berlakunya tukar screen laptop lenovo ideapad 300151BR atau mana mana screen laptop lain adalah kerana jangka hayat screen laptop antara 3000 ke 4000 jam bagi screen original atau baru. Apabila sampai jangka hayatnya, maka screen laptop akan mejadi kabur, berjalur, dan sebagainya. 

Kebanyakannya masalah screen laptop customer dari kedai repair laptop kuantan, 80% datang dari masalah teknikal. Seperti terduduk, laptop terjatuh, sarang semut dalam komputer kerana tidak pernah servis laptop dan sebagainya. 

Seterusnya kedai repair laptop kuantan ceritakan serba sedikit tips penjagaan laptop. Pertama sekali selalulah cuci skrin untuk mengelakkan dimasuki habuk. Jangan cuci menggunakan kain kering bagi mengelakkan screen calar. Dan pastikan skrin dan laptop atau diatas keyboard tiada objek tajam atau berat yang boleh mencederakan skrin laptop.

Akhirnya pelanggan berpuas hati dengan kerja dari kedai repair laptop kuantan, kerana dapat menyelesaikan masalahnya dengan cepat dan dengan harga yang berbaloi. 


Sekian untuk artikel tukar screen laptop lenovo ideapad 300151BR. Kami berharap  pembaca sekalian memperoleh info yang dikongsikan dengan baik. Terima kasih meluangkan masa membaca artikel dari kedai repair laptop kuantan.


Sekianđź’“

>>> Laptop anda dah mula menyiput ??
>>> Laptop bluescreen?
>>> Laptop PANAS??


Anda boleh datang ke kedai kami :-
OKCS KUANTAN
Boleh ke kedai kami untuk menyelesaikan masalah laptop anda!!!
SEKARANG!!

Leave a Reply