Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS

By February 7, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras bantu Service Clean Dust Asus Desktop PC


Artikel ini membincangkan tentang bantu Service Clean Dust Asus Desktop PC. Semalam, seorang pelanggan dari Sungai Besi telah tiba dengan awal setengah jam sebelum waktu operasi kedai repair laptop Cheras demi menghantar PC kepunyaannya yang bermasalah untuk dibaikki.


Semasa beliau tiba di hadapan kedai repair laptop Cheras, beliau terus memberitahu masalah yang sedang dihadapi oleh PC miliknya itu. Beliau mengatakan keinginan untuk meminta bantu Service Clean Dust Asus Desktop PC oleh kerana sudah terlalu lama tidak membersihkannya sehingga ia sangat berdebu. 


Disebabkan debu itu, PC bermasalah seperti sering auto restart dan akhirnya stuck pada windows. Ketika perkara sebegini berlaku, beliau berasa sangat sedih serta kecewa dan tidak boleh menggunakan PC itu lagi seperti biasanya. 


Jadi, beliau segera melayari internet bertanya pada Cik Google kedai repair laptop yang trusted, pantas dan berdekatan dengan tempatnya sehingga menjumpai OK Computer Solution Kuala Lumpur yang juga dipenuhi dengan positive reviews.


[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan PC sebelum diagnose
[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Kipas PC yang berhabukSelepas mendengar luahan pelanggan kami itu, technician di kedai repair laptop Cheras seperti biasa melakukan diagnos dan didapati sangat banyak habuk kotor di dalam PC yang agak sukar untuk dibersihkan. Akan tetapi bagi bantu Service Clean Dust Asus Desktop PC dengan kesungguhan demi pelanggan, PC yang sangat berhabuk itu dapat dibersihkan serta tidak lupa juga dengan menukar Thermal Paste yang sudah terlalu kering. 


Tambahan pula bagi, semasa proses diagnos technician telah memeriksa keadaan/kondisi hardisk dan rupa-rupanya masalah stuck pada windows berpunca daripada hardisk yang sudah rosak. Oleh itu, Admin segera memaklumkan pada pelanggan mengenai keadaan hardisk PC miliknya yang sudah rosak dan perlu digantikan dengan yang baru jika mahu menggunakannya lagi. 


Lalu, pelanggan mengatakan dia masih mempunyai hardisk PC yang lain dan hanya ingin menggunakan hardisk tersebut tanpa menukarkan dengan yang baru.


[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Technician sedang melakukan diagnose[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Keadaan dalam PC
[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Keadaan kipas dalam PC
[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Kipas PC yang terlalu kotorTahukah anda, PC juga perlu diservis sebab ia sama seperti laptop/macbook yang boleh memberi tanda kerosakkan awal pada komponen seperti PC auto shutdown, auto restart dan sebagainya. 


Jika PC tidak dijaga dengan betul, ia sangat merugikan kerana apabila sudah lama tidak servis komponen lain terutamanya power supply serta motherboard boleh rosak dan sudah tentunya kos untuk menukar power supply serta motherboard sangat mahal. 


Jadi, janganlah kita memandang remeh pada perkara seperti ini dan perlu sentiasa memastikan PC turut dijaga serta dibersihkan setiap 6 bulan atau 1 tahun sekali. 


Berbalik pada kisah bantu Service Clean Dust Asus Desktop PC, hanya memerlukan masa kurang daripada 2 jam sahaja technician kami di kedai repair laptop Cheras berjaya membersihkan segala habuk kotor di dalam PC itu sehingga ianya kelihatan lebih baik berbanding sebelumnya. 


Apabila PC sudah bersih sudah tentunya tiada lagi masalah PC auto restart dan juga auto shutdown. Pelanggan juga berasa sangat terkejut apabila kami menunjukkan gambar kipas yang dipenuhi dengan habuk padanya dan beliau juga gembira kerana selepas ini beliau boleh menggunakan PC dengan senang hati. Apabila pelanggan gembira, kami juga turut gembira!


[SOLVED] SERVICE CLEAN DUST ASUS DESKTOP PC | REPAIR LAPTOP CHERAS 7
PC yang sudah diservis–>>Anda nak kami bantu SERVICE CLEAN DUST SEPERTI PC ASUS NI?–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-
03-9202 2947 / 017-641 7084 
Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)Leave a Reply