Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH TARIKH LAPTOP LAMBAT TOSHIBA SATELLITE C640 | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

By February 4, 2019No Comments

[SOLVED] MASALAH TARIKH LAPTOP LAMBAT TOSHIBA SATELLITE C640 | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

Artikel ini membincangkan tentang laptop Toshiba Satellite C640 yang mempunyai masalah tarikh dan masa di laptop lari atau tidak sama dengan current time. Adakah laptop anda pernah mengalami masalah seperti ini?

Sekiranya ya, jangan segan silu untuk datang ke kedai repair laptop kuantan segera untuk kami baiki. Susahkan bila tengah buat kerja dan bila tengok jam di laptop tak betul. Pastu perlu cari phone atau jam untuk tengok waktu.

Ade seorang customer telah datang ke kedai repair laptop kuantan dengan muka yang masam serta sedih. Beliau menceritakan masalah laptop toshiba satellite C620 miliknya. Masalah laptopnya ialah tarikh dan masa selalu lari walaupun telah beberapa kali baiki dan akhirnya screen laptop telah memaparkan seperti gambar dibawah

Cmos bateri failure occured

Sebelum ini, laptop toshiba satellite C620 milik beliau tidak pernah ade masalah. Rungsing difikirkan, kedai laptop mana yang terbaik perlu dicari oleh beliau. Oleh itu, beliau mencuba nasib dengan mencari kedai repair laptop di dalam facebook.


Berdasarkan rating dan review beliau telah memilih kedai repair laptop kuantan bagi menyerahkan laptop kesayangannya untuk dibaiki. Dengan menggunakan waze beliau telah bersusah payah dan berusaha untuk sampai ke okcs kuantan.

Apabila sampai di kedai repair laptop kuantan,kami telah melakukan pemeriksaan ke atas laptop toshiba satellite C620 milik beliau. Setelah memeriksa laptop beliau, kami mendapati Cmos battery laptopnya telah lemah.

Kegunaan cmos bateri dalam laptop adalah untuk mengingati hardware settings bila laptop di onkan. Oleh itu kedai repair laptop kuantan mencadangkan untuk cmos bateri laptop toshiba satellite C620 miliknya diganti baru.

Setelah mendapat persetujuan, kami telah melakukan kerja penukaran cmos bateri pada laptop beliau.

Process untuk mengeluarkan cmos bateri lama
Penukaran Cmos bateri baru

Pemasangan semula body laptop

Pemasangan Cmos bateri hanya mengambil masa 5 minit sahaja. Setelah selesai pemasangan cmos bateri pada laptop toshiba satellite C620, beliau telah memeriksa laptopnya. Syukur wajah beliau kini bertukar ceria. Kini tarikh dan jam dilaptopnya sudah kembali elok seperti sediakala.

Siap pemasangan Cmos bateri

Beliau amat berpuas hati dengan servis di kedai repair laptop kuantan. Dengan mengambil masa yang singkat, masalahnya kita telah selesai. Dengan harga yang amat berpatutan serta servis yang tiptop beliau amat berpuas hati.
Dengan itu, kami juga gembira dapat membantu masalah laptop toshiba satellite C620 miliknya dengan baik. Walaupun masalahnya kecik tapi menggangu emosinya kerana beliau tidak dapat melihat tarikh dan masa dengan betul semasa menggunakan laptop.

Terima kasih kerana mempercayai kedai repair laptop kuantan. Kami disini akan memastikan customer mendapatkan servis yang terbaik. Pelanggan happy kami senang hati. 🙂

Terima kasih semua💗
>>> Laptop anda ROSAK??
>>> Laptop bermasalah?
>>> Laptop PANAS??Anda boleh datang ke kedai kami :-
OKCS KUANTAN
Boleh ke kedai kami untuk menyelesaikan masalah laptop anda!!!
SEKARANG!!

Leave a Reply