Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG

By February 1, 2019No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah Asus A450C Cannot ON

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Asus A450C Cannot ON. Pada hari jumaat 2 minggu lalu, seorang pelanggan yang bekerjaya di sebuah tempat iaitu Cyberjaya telah datang ke kedai repair laptop Ampang bersama Laptop Asus miliknya.

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Ampang, beliau terus meluahkan bahawa Laptopnya tidak boleh dihidupkan lagi sedangkan beliau sangat memerlukan laptop itu bagi menyiapkan tugasan pejabat yang perlu dihantar dengan segera. Beliau berkata pada mulanya laptop ini hanyalah menunjukkan tanda-tanda auto shutdown tetapi selepas beberapa hari ianya terus tidak boleh digunakan lagi. Oleh sebab itu, beliau sangat buntu mencari kedai repair laptop yang sesuai sehingga rakannya mencadangkan OK Computer Solution Kuala Lumpur sebagai pilihan untuk meminta bantu menyelesaikan masalah Asus A450C Cannot ON itu. 


[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Laptop Asus Cannot ON


Setelah mendengar luahan beliau, technician segera membuat diagnose terhadap laptop tersebut dan didapati bahawa terdapat masalah pada motherboard yang menyebabkan laptop tidak boleh dihidupkan. Oleh itu, kami di kedai repair laptop Ampang terus memberitahu masalah itu kepada pelanggan serta meminta persetujuan membaikki motherboard tersebut agar boleh digunakan seperti biasa. Setelah mendapat persetujuan, proses membaikki motherboard dijalankan bagi menyelesaikan masalah Asus A450C Cannot ON ini.
[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Button ON laptop Asus bernyala
[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Keadaan laptop selepas dibaikki
[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Pengujian terhadap keyboard Laptop Asus


Tahukah anda, motherboard adalah segalanya bagi sesebuah laptop. Tanpa motherboard, apalah erti sebuah laptop. Oleh itu bagi mengelakkan daripada motherboard rosak atas kecuaian kita, sebagai pengguna kita haruslah menjaga penggunaan laptop seharian agar ianya sentiasa berfungsi serta dalam keadaan baik-baik sahaja. Perkara paling mudah adalah jangan meletakkan air/cecair berdekatan laptop , jangan mengecas laptop sehingga overcharging dan biasakanlah diri menghantar laptop untuk pembersihan serta tukar Thermal Paste agar laptop tidak overheating. 

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Asus A450C Cannot ON, technician berjaya membantu menyelesaikan masalah tersebut sehingga ia berfungsi dengan baik dan sudah tentu tiada lagi yang perlu dirisaukan. Apabila laptop sudah boleh berfungsi dengan baik, nak buat kerja pun senang hati dan tidak perlu bimbang kerana kedai repair laptop Ampang berhasil membantu menyelesaikan masalah itu. Pelanggan juga berasa sangat gembira kerana OK Computer Solution telah menerima permintaan beliau membaikki laptop dengan pantas. 

[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
Pelanggan sedang menguji laptop Asus miliknya
[SOLVED] MASALAH ASUS A450C CANNOT ON | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
Pelanggan OKCS KL

–>>Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah seperti Asus A450C Cannot ON?–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)Leave a Reply