Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG

By January 31, 2019No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah No Display Laptop Toshiba Satellite L655

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah No Display Laptop Toshiba Satellite L655. Pada 2 minggu yang lalu, kedai repair laptop Ampang telah didatangi oleh seorang pelanggan yang sangat peramah bersama laptop Toshiba miliknya itu.

Semasa beliau datang ke sini, Admin bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop Toshibanya itu. Lalu beliau meluahkan bahawa selama 9 tahun beliau menggunakan laptop, ini adalah pertama kali laptopnya di hantar untuk repair kerana laptop tiada paparan pada skrin. Disebabkan itu, beliau tidak boleh menyiapkan tugasan penting kerana software yang diperlukan berada di dalam laptop tersebut. Oleh itu, beliau segera datang ke kedai repair laptop Ampang untuk meminta menyelesaikan masalah No Display Laptop Toshiba Satellite L655 kepunyaannya itu. Justeru, beliau sangat memerlukan laptop tersebut dan meminta OK Computer Solution Kuala Lumpur segera untuk membaikkinya.
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Keadaan laptop No display
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Keadaan Keyboard Laptop Toshiba


Selepas mendengar luahan beliau, seperti biasa technician melakukan diagnose terhadap laptop Toshiba dan didapati bahawa komponen dalam laptop terasa sangat panas akibat daripada tidak pernah servis serta tukar thermal paste selama 9 tahun. Technician juga telah membuat pengujian terhadap paparan laptop lalu ianya tidak berfungsi kerana chip pada motherboard telah rosak dan perlu dibaikki agar laptop boleh dihidupkan seperti biasa. Sebelum menjalankan proses membaikki motherboard, kami telah mendapatkan persetujuan pelanggan bagi membantu menyelesaikan masalah No Display Laptop Toshiba Satellite L655 tersebut. Setelah mendapat persetujuan, technician kami di kedai repair laptop Ampang segera membaikki motherboard laptop itu supaya pelanggan dapat menyiapkan tugasan penting beliau dengan cepat dan mudah.

[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Komponen Laptop Toshiba yang panas
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Keadaan komponen dalam Laptop
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
Thermal paste yang sudah kering dan Kipas yang berhabukTahukah anda, laptop Toshiba ini pada mulanya hanyalah memberi tanda-tanda panas yang melampau. Selepas itu, ia akan menunjukkan tanda-tanda perkara buruk akan berlaku seperti laptop auto shut down atau auto restart dan akhirnya ia akan terus memberi kesan buruk pada laptop sehingga tidak boleh dihidupkan lagi berpunca daripada masalah motherboard. Oleh itu, penjagaan laptop sangat lah penting dan perlu dititikberatkan.


Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah No Display Laptop Toshiba Satellite L655, kini tiada apa yang perlu dirisaukan lagi kerana masalah tiada paparan skrin dapat diselesaikan. Pelanggan juga berasa lega dan berpuas hati semasa melihat laptop Toshiba miliknya itu berfungsi seperti biasa. Apabila pelanggan gembira dan percaya dengan perkhidmatan kami di kedai repair laptop Ampang, kami juga turut gembira dan amat berterima kasih padanya. 

[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
Pelanggan sedang membuat pengujian terhadap laptop nya
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 7
Pelanggan OKCS KL
[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 8
Review dari pelanggan kami–>>Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah NO DISPLAY seperti Laptop Toshiba?–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)Leave a Reply