Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH LAPTOP HP CANNOT START | REPAIR LAPTOP CHERAS

By January 21, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah Laptop HP Cannot Start

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Laptop HP Cannot Start. Pada hujung bulan lalu, kedai repair laptop Cheras telah menerima sebuah laptop HP 14-AB161TX milik seorang lelaki yang dikenali IR DR MOHD AKBAL. 

Masalah yang dihadapi oleh laptop beliau adalah laptop tidak boleh start selepas sebulan membuat backup format data di dalam laptop tersebut. Disebabkan itu, beliau tidak dapat membuat sesuatu tugasan tanpa laptop kesayangannya dan terpaksa menangguh ke hari lain sehingga laptopnya sudah dibaikki. Oleh itu, beliau memilih kedai repair laptop Cheras untuk menyelesaikan masalah Laptop HP Cannot Start tersebut.  

Seperti biasa, technician kami di kedai repair laptop Cheras membuat diagnose terhadap laptop tersebut. Semasa technician sedang membuat diagnose, terdapat banyak habuk pada RAM laptop oleh itu RAM dibersihkan dengan hanya menggunakan pemadam. Tahukah anda, RAM yang baharu berwarna kuning emas yang bersih akan tetapi RAM yang bermasalah berwarna sedikit gelap dari asal. Oleh itu, pemadam digunakan untuk menghilangkan kesan oxidation pada permukaan kontak RAM bagi menyelesaikan masalah Laptop HP Cannot Start


[SOLVED] MASALAH LAPTOP HP CANNOT START | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Proses diagnose Laptop HPSelain cannot start, masalah RAM juga boleh menyebabkan LCD/Monitor blackscreen no display tetapi lampu Led bernyala. Tambahan pula, apabila laptop baru sahaja dihidupkan tetapi kedengaran bunyi buzzer “tittttttt tittttt” pada speaker berulang kali dan sebagainya.


[SOLVED] MASALAH LAPTOP HP CANNOT START | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
RAM Laptop HP

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Laptop HP Cannot Start, setelah technician kami di kedai repair laptop Cheras sudah membersihkan RAM tersebut pengujian telah dibuat dan laptop yang menghadapi masalah Cannot Start sebelumnya kini berfungsi dengan baik tanpa sebarang masalah. Apabila laptop sudah berjaya dihidupkan semula, barulah tugasan boleh disiapkan dengan sempurna tanpa penangguhan lagi. Pelanggan juga turut gembira diatas servis yang beliau dapat sehingga laptop berjaya dihidupkan dalam keadaan seperti biasa. 


[SOLVED] MASALAH LAPTOP HP CANNOT START | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Pengujian terhadap laptop HP

–>>Anda ada masalah CANNOT START sama seperti Laptop HP?

–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)Leave a Reply