Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS

By January 21, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465 

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465. Pada bulan lalu, seorang pelanggan yang berasal daripada Johor telah datang ke kedai repair laptop Cheras bersama Macbook Air kepunyaannya.


Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Cheras, admin telah bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh macbook kepunyaannya itu. Beliau mengatakan bahawa macbook tersebut tidak boleh dihidupkan lagi selepas beberapa hari. Oleh kerana itu, beliau sangat sedih disebabkan tidak boleh menyiapkan tugasan yang harus diselesaikan dengan secepat mungkin justeru ingin meminta bantuan menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465 itu. Admin juga telah bertanya padanya adakah beliau pernah servis selama lebih 4 tahun menggunakan macbook lalu dengan perasaan sedih beliau menjawab tidak pernah kerana tidak mengetahui sama sekali bahawa macbook juga harus diservis. 


[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan Macbook Air semasa tiba di kedai
[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Keadaan Macbook Air yang tidak boleh dihidupkanSelepas mendengar luahan pelanggan, technician kami di kedai repair laptop Cheras seperti biasanya melakukan diagnose terhadap macbook itu dan didapati bahawa logicboard pada macbook mempunyai sedikit masalah berpunca daripada pengguna yang tidak pernah servis Clean Dust (bersihkan habuk) , kerap ON Macbook 24jam sehingga panas dan lain-lain. Oleh itu, sebagai pengguna kita tidak boleh mengambil remeh tentang perkara tersebut kerana ia dapat merugikan kita kelak. Selagi boleh repair logic board , masih selamat duit akan tetapi kalau dah kena tukar logic board habis melayang duit . Sebelum terus menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465, admin telah bertanya pada pelanggan terlebih dahulu sehingga mendapat persetujuan dan setelah itu proses repair logic board dijalankan.


[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Proses diagnose terhadap Macbook Air

[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Logic board Macbook AirBerbalik kepada kisah menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465 , kini Macbook Air yang bermasalah sudah boleh dihidupkan semula seperti biasa. Sebelum Macbook diberikan semula pada pemiliknya, technician kami akan membuat sedikit pengujian terhadap macbook agar ia berfungsi dengan baik dan sempurna apabila pelanggan menerima macbook tersebut. Apa yang terbaik bagi kami di kedai repair laptop Cheras adalah kepuasan pelanggan terhadap servis yang diberikan padanya. 


[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Keadaan Macbook Air yang sudah boleh dihidupkan
[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Pengujian terhadap Macbook Air selepas dibaikki

Dibawah merupakan pelanggan kami di kedai repair laptop Cheras yang sedang menguji lagi Macbook Air kepunyaannya. Beliau juga mengucapkan terima kasih kerana menyelesaikan masalah Cannot ON Macbook Air A1465 dan sangat ceria kerana Macbook Air yang pada awalnya tidak boleh dihidupkan kini sudah boleh digunakan seperti biasa tanpa apa-apa kerisauan. Apabila pelanggan berpuas hati, kami juga turut gembira!

[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 7
Pelanggan yang sedang membuat pengujian keatas Macbook Air kepunyaannya
[SOLVED] MASALAH CANNOT ON MACBOOK AIR | REPAIR LAPTOP CHERAS 8
Pelanggan OKCS KL yang sangat ceria

–>>Anda ada masalah CANNOT ON seperti MACBOOK AIR?

–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

–>>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

Leave a Reply