Skip to main content
search
0

KISAH DESKTOP UPGRADE SSD DI KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

Artikel ini membincangkan tentang seorang pengguna desktop datang ke kedai repair laptop damansara iaitu OKCS untuk upgrade SSD.
Difahamkan bahawa desktop miliknya sudah lama dibiarkan didalam stor pejabat dan ketika mereka bergotong-royong, beliau menjumpai desktop hp yang disangka masih elok dan boleh digunakan lagi. Tidak dinafikan desktop itu sudah lama namun masih boleh dipakai.
Beliau meminta izin kepada pengurus syarikat untuk membaiki desktop itu di kedai repair laptop damansara, beliau memilih OKCS sebagai tempat “doktor desktop” kerana beliau telah beberapa kali menghantar desktop di pejabatnya yang rosak dengan OKCS dan mempercayai servis kami. Kami sangat menghargai pelanggan ini dan berterima kasih kerana menjadikan OKCS sebagai tempat kegemarannya.
Technician di kedai repair laptop damansara mengesahkan bahawa desktop miliknya masih elok dan mengesyorkan untuk upgrade RAM dan SSD supaya lebih selesa dan senang untk digunakan kelak. Mengapa desktopnya harus upgrade RAM adalah kerana RAM yang sedia ada hanya 2GB dan technician sarankan untuk menambah lagi 2GB. serta untuk performance yang memuaskan disarankan supaya beliau upgrade kepada SSD. Bersesuaian dengan permintaan pelanggan yang menginginkan desktop itu dijadikan untuk kerja-kerja editor dan design.,
tanpa berfikir panjang, beliau bersetuju technician membuat pemasangan RAM dan SSD. Technician memulakan kerja pemasangan RAM dan SSD terhadap desktop miliknya di kedai repir laptop damansara. 
Keadaan dalam Desktop selepas membuka casing

Pemasangan SSD

Installation Windows
Proses selepas pemasangan SSD
Alhamdulillah, technician hanya mengambil masa 2 ke 4 jam  untuk buat pemasangan SSD dan RAM sekiranya ada stok serta installation windows, driver, software dan sebagainya bergantung kepada spesifikasi komputer pelanggan. Kami membuat triple check terhadap desktop miliknya sebelum menyerahkan kepada beliau untuk digunakan. kami akan memastikan bahawa desktopnya tidak ada apa-apa masalah selepas kami membuat pemasangan demi kegembiraan pelanggan. juga kami memberikan 3 bulan warranty.

Selepas kami berpuas hati keatas desktop selepas kami run, kami menghubungi pelanggan untuk mengambil desktop miliknya. Pelanggan datang dengan muka yang gembira, kami turut gembitra kerana pelanggan berpuas hati dengan khidmat servis kami. 
pelanggan berpuas hati 

>>> Desktop upgrade SSD ??
>>> Nak service Desktop ??
>>> Mencari kedai repair desktop ??
Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link

OKCS PJ 

Penulis,

Naurah  

Leave a Reply