Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH BATERI ACER ASPIRE 4738G | REPAIR LAPTOP AMPANG

By January 19, 2019No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah Bateri Acer Aspire 4738G

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Bateri Acer Aspire 4738G. Pada 2 minggu yang lalu, kedai repair laptop Ampang didatangi oleh seorang pelanggan yang bernama Aziz bersama bateri Acer Aspire miliknya.

Semasa beliau tiba disitu, Admin telah bertanya ” Apakah yang boleh saya bantu? ” Lalu, Encik Aziz mengatakan bahawa beliau ingin meminta menyelesaikan masalah Bateri Acer Aspire 4738G dengan membeli Bateri Acer yang baharu. Beliau juga mengatakan bateri lama sudah tidak dapat digunakan oleh kerana beliau sering bermain video game menggunakan laptop Acer kepunyaannya itu dalam jangka masa yang panjang. Justeru itu, beliau terus pergi ke kedai repair laptop Ampang atau dikenali OK Computer Solution Kuala Lumpur untuk membeli bateri Acer Aspire 4738G.

[SOLVED] MASALAH BATERI ACER ASPIRE 4738G | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Bateri Acer Aspire yang lama


Tahukah anda? Bateri juga antara komponen yang penting bagi sesebuah laptop. Jika bateri sudah rosak atau tidak boleh digunakan lagi. Ia sangat menyusahkan kerana kita perlu menyambung adapter untuk menghidupkan laptop itu. Ia juga menyukarkan kerana apabila kita ingin pergi ke kafe atau perpustakaan, kita harus duduk ditempat yang mempunyai plug sebagai bekalan kuasa untuk menyambung adapter. Oleh itu sebagai pengguna, jangan menggunakan laptop sambil caj semasa bateri dalam keadaan hampir 0% sehingga penuh 100%. Sebaiknya, off laptop semasa bateri 0% dan biarkan sehingga penuh tidak melebihi over charging.

Berbalik kepada kisah menyelesaikan masalah Bateri Acer Aspire 4738G, pelanggan kami di kedai repair laptop Ampang tidak perlu menunggu sehingga berhari-hari untuk menunggu mendapatkan bateri Acer yang baharu.Kini tiada apa yang perlu dirisaukan lagi kerana Encik Aziz boleh bermain video game seperti biasa menggunakan bateri Acer Aspire yang baharu dimilikki olehnya. Beliau juga perlu berhati-hati dalam menggunakan bateri laptop agar bateri tersebut boleh tahan lebih lama berbanding sebelumnya. 

[SOLVED] MASALAH BATERI ACER ASPIRE 4738G | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Pelanggan yang berminat dengan SSD
Tambahan pula, Encik Aziz kelihatan sangat berminat pada SSD Windows kerana SSD 10x ganda lebih laju dan lebih ringan berbanding HDD. Selain itu juga, SSD dapat memberi penjimatan bateri pada laptop anda.

[SOLVED] MASALAH BATERI ACER ASPIRE 4738G | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Pelanggan OK Computer Solution Kuala Lumpur

–>>Anda ada masalah Bateri seperti ACER ASPIRE 4738G?

–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

–>>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

Leave a Reply