Skip to main content
search
0
BATTERY kembungbattery macbook retinamacbook upgrade ssdssd vs hddupgrade ssd

[SOLVED] NEW BATTERY FOR MACBOOK PRO RETINA | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By January 18, 2019No Comments

NEW REPLACEMENT FOR MACBOOK PRO RETINA | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

Artikel ini membincangkan tentang pelanggan OKCS PJ yang menggunakan MacBook Pro Retina menghadapi masalah battery kembung dan cannot charging di kedai repair laptop damansara.

Pada hari kejadian, beliau datang ke kedai kami di kedai repair laptop damansara membawa macbooknya, beliau memberitahu kami bahawa bahagian bawah macbook nya sudah terbuka sedikit kerana battery kembung. Kami terus memberi tahu beliau bahawa macbooknya harus digantikan dengan battery yang baharu kerana jika dibiarkan lama masalah lain bakal muncul dan dapat memberikan kesusahan kepada pengguna.

selepas kami memberi sedikit penerangan tentang keadaan sebenar, beliau bersetuju untuk kami menggantikan battery lama kepada yang baharu di kedai repair laptop damansara. kami memaklumkan kepada beliau bahawa kami akan segera membuat pemasangan battery baharu kepadanya dan akan buat sebaik mungkin dari team OKCS PJ.

>>> Jom lihat cara mengatasi masalah batteri drain <<<

Technician sedang memasang battery baru

membuka plastik pada battery
battery siap dipasang

battery lama (atas) battery baru (bawah)
battery  lama kembung (atas)

>>> jom lihat cara penjagaan macbook yang ramai orang tak tahu <<<

Macbook Pro Retina beliau telah siap dipasang dengan battery yang baharu. Kami membuat 20 checklist percuma sebelum membuat panggilan kepada pelanggan untuk mengambil Macbooknya, ini demi menjaga kualiti dari pihak OKCS , kami akan memastikan Laptop/Macbook/desktop/imac yang telah siap dibaiki dalam keadaan baik sebelum menyerahkan semula kepada pelanggan.

Setelah kami memastikan tiada apa-apa masalah dan semuanya baik-baik sahaja, kami menghubungi beliau untuk memaklumkan bahawa Macbooknya sudah sedia diambil.

>>> lihat bagaimana asap vape menjadi punca macbook rosak <<<

Beliau datang dengan muka yang gembira, beliau tidak perlu risau tentang keadaan yang amat menyedihkan semasa mula menghantar Macbooknya di kedai repair damansara. Technician kami mengambil masa krang dari satu jam untuk menggantikan battery baharu kepada macbooknya sekiranya sparepart battery ready stock. ini kerana macbook retina berbeza dengan battery macbook lain

Kami gembira kerana dapat membantunya menyelesaikan masalah dan kami gembira kerana beliau gembira.Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link

OKCS PJ Penulis,
Naurah

Leave a Reply