Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG

By January 16, 2019No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah Keyboard DELL Inspiron N5110 


Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Keyboard Dell Inspiron N5100. Pada minggu lalu, kedai repair laptop Ampang didatangi oleh sepasang suami isteri yang berasal dari Muar, Johor dan menetap sementara disebuah tempat penginapan. 

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Ampang, Admin telah bertanya pada beliau apakah masalah yang dihadapi oleh laptop kepunyaannya itu. Beliau meluahkan bahawa keyboard laptopnya tidak berfungsi lagi sedangkan beliau sangat memerlukan laptop tersebut untuk diberikan kepada adiknya yang belajar di Nilai. Beliau juga berkata dengan perasaan sedih dan kecewa , beliau terus melayari sosial media facebook setelah keyboard bermasalah sehingga menjumpai OK Computer Solution Kuala Lumpur untuk meminta bantuan menyelesaikan masalah Keyboard Dell Inspiron N5100 kepunyaannya itu. 

Selepas mendengar luahan sedih pelanggan itu, seperti biasa technician kami di kedai repair laptop Ampang melakukan proses diagnos terhadap laptop dan didapati bahawa hampir semua button nombor disebelah kanan tidak berfungsi. Oleh itu, keyboard laptop perlu ditukar dengan yang baharu ini adalah kerana hanya satu cable sahaja yang bersambung di antara keyboard dan motherboard. Sebelum melanjutkan proses menyelesaikan masalah Keyboard Dell Inspiron N5100, Admin bertanya terlebih dahulu kepada tuan punya laptop sehingga mendapat persetujuan ditambah dengan servis cuci habuk serta tukar thermal paste atas permintaan pelanggan. 

Oleh itu, proses bantu menyelesaikan masalah Keyboard Dell Inspiron N5100 dimulakan dengan servis cuci habuk serta tukar thermal paste terlebih dahulu. Kemudian, diikuti dengan proses tukar keyboard Dell yang lama dengan yang baharu. Untuk pengetahuan anda, technician kami di kedai repair laptop Ampang dapat menyelesaikan masalah laptop kurang daripada 24jam dalam waktu bekerja. Kini tiada lagi masalah yang perlu dirisaukan kerana kami di OK Computer Solution berjaya membantu menyelesaikan masalah tersebut sehingga selesai. 


[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Keadaan keyboard laptop yang lama

[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Pengujian keyboard laptop semasa diagnose
[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Satu Cable keyboard yang bersambung dengan motherboard 
[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Laptop bersama keyboard yang baharu
[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
Pengujian terhadap keyboard yang baharu
[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
Pelanggan yang sedang menguji laptop miliknyaDi bawah merupakan komen pelanggan terhadap kedai repair laptop Ampang. Beliau juga mengucapkan terima kasih kerana dapat menunaikan permintaan menyelesaikan masalah Keyboard Dell Inspiron N5100 dalam masa satu hari. Kami juga amat berterima kasih kepada pelanggan yang telah mempercayai servis terbaik yang kami berikan. Apabila pelanggan gembira dan berpuas hati, kami juga turut gembira !


[SOLVED] MASALAH KEYBOARD DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP AMPANG 7
Komen pelanggan terhadap Kedai repair laptop Ampang–>>Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah KEYBOARD seperti DELL INSPIRON N5100?

–>>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

–>>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)


Leave a Reply