Skip to main content

KISAH LAPTOP ACER ASPIRE E14 SLOW | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

Artikel ini membincangkan tentang seorang pelanggan dari kedai repair laptop damansara di OK Computer Solution  Petaling Jaya yang datang ke kedai dan mengadu bahawa laptop Acer aspire miliknya mula menjadi slow dan menyukarkan beliau untk membuat kerja- kerja pejabatnya.
kerja-kerjanya banyak yang tergendala akibat laptop acer aspire yang digunakan itu tidak memberi tindak balas yang cepat, beliau berasa sangat kecewa kerana kerjanya semua tidak dapat disiapkan dalam masa yang tertentu.
Model Laptop Milik Pelanggan

kami membuat sedikit troubleshoot terhadap laptop Acer aspire miliknya di kedai repair laptop damansara dan tidak mengenakan sebarang cas tersembunyi.

Selepas beberapa minit kemudian, Technician memberitahu pelanggan bahawa laptop Acer Aspirenya masih menggunakan HDD dan masih belum upgrade SSD, dimana HDD jarang digunakan oleh pengguna laptop/macbook/imac zaman 2019 ini kerana performance nya yang sangat perlahan dan menyukarkan pengguna membuat kerja. Namun HDD hanya digunakan sebagai External Hardisc

Technician menunjukkan perbezaan speed antara Laptop yang menggunakan Hardisc dan Laptop yang telah upgrade SSD pada pelanggan untuk menunjukkan kelajuan 10kali ganda SSD.
klik di sini untuk melihat speed HDD vs SSD 
selepas technician menunjukkan video tersebut, pelanggan menunjukkan reaksi yang positif serta terkejut terhadap video laptop yang telah upgrade SSD dan terus mempersetujui untuk technician membuat pemasangan upgrade SSD terhadap lapto Acer Aspire di kedai repair laptop damansara.

Selepas mendapat persetujuan daripada pelanggan. technician mula membuat pemasangan upgrade SSD sementara stok SSD masih ada.

Technician Memulakan Proses Membuka Laptop Acer Aspire
Technician membuka skru pada laptop

Technician membuka bahagian HDD

upgrade SSD 240GB Kingston sedia untuk Dipasang

Proses Memasang semula skru pada laptop

Proses install Windows

Menunggu Semua proses siap sebelum memulangkan kepada pelanggan
Dalam tempoh 4 sehingga 5 jam, proses pemasagan upgrade SSD terhadap laptop milik pelanggan di kedai repair laptop damansara siap untuk digunakan. Kami menghubungi pelanggan tersebut untuk mengambil laptop Acer Aspire yang sudah siap diupgrade kepada SSD di kedai repair laptop damansara.
kami memberikan 20 checklist percuma kepada pelanggan di kedai repair laptop damansara, kami berasa lega kerana dapat membantunya menyelasaikan masalah Acer Aspire Slow. kebahagiaan Pelanggan keutamaan kami.
>>>Laptop Anda Slow ??
>>> Tak tahu macam mana nak contact ??
>>> Mencari Trusted kedai repair laptop ??


Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link

OKCS PJ 
Penulis,
Naurah

Leave a Reply