Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] BACKUP FORMAT & SERVICE LAPTOP HP | REPAIR LAPTOP CHERAS

By January 12, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras bantu Backup Format & Service Laptop HP 14-AM066TU


Artikel ini membincangkan tentang bantu Backup Format & Service Laptop HP 14-AM066TU. Pada minggu lalu, seorang guru dari sekolah SMK SERI SAUJANA telah datang ke kedai repair laptop Cheras dengan membawa laptop HP yang bermasalah.

Ketika pelanggan itu datang ke kedai repair laptop Cheras, kami bertanya terlebih dahulu masalah apa yang dihadapi oleh laptopnya itu. Beliau meluahkan bahawa malam sebelum menghantar laptop kesini , air tertumpah keatas laptop tanpa disedari. Disebabkan risau akan laptopnya itu, beliau terus ke OK Computer Solution Kuala Lumpur untuk meminta bantu Backup Format & Service Laptop HP 14-AM066TU. Tambahan pula, beliau sangat memerlukan laptop tersebut sebagai seorang guru untuk menyiapkan tugasan penting di sekolah. 

Sebelum technician kami meneruskan proses bantu Backup Format & Service Laptop HP 14-AM066TU, kami berbual sedikit tentang tindakan yang perlu dilakukan ketika air tumpah pada laptop. Tahukah anda, apabila air tumpah keatas laptop yang sedang dihidupkan ia dapat merosakkan komponen yang lain atau menjadi short circuit sehingga boleh menyebabkan motherboard rosak dan keyboard tidak berfungsi dengan baik. Oleh itu, ketika perkara seperti ini berlaku anda hendaklah segera mematikan laptop dan lap sehingga kering dikawasan laptop lalu membiarkan laptop 1-2 hari sehingga laptop betul-betul kering. Kami di kedai repair laptop Cheras turut boleh membantu sekiranya masalah seperti ini berlaku. 

[SOLVED] BACKUP FORMAT & SERVICE LAPTOP HP | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan komponen dalam laptop HP
[SOLVED] BACKUP FORMAT & SERVICE LAPTOP HP | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Keadaan Themal Paste yang sudah kering

[SOLVED] BACKUP FORMAT & SERVICE LAPTOP HP | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Proses install basic windows
[SOLVED] BACKUP FORMAT & SERVICE LAPTOP HP | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Keadaan laptop setelah selesai backup format

Justeru itu, technician kami di kedai repair laptop Cheras terus bantu Backup Format & Service Laptop HP 14-AM066TU sehingga selesai. Pada mulanya, technician membuat service keatas laptop dengan membuang habuk serta menukar Thermal Paste. Kemudian, beliau memulakan proses backup format atas permintaan pelanggan yang mengatakan laptopnya sering slow/hang. Setelah selesai, technician kami membuat sedikit pengujian agar apabila pelanggan terima semula laptop tiada masalah dan laptop dalam keadaan baik. Atas permintaan pelanggan, technician kami hanya mengambil masa 1 hari untuk backup format dan service serta menghantar laptop kepada tuannya secara COD di Sri Endah Kuala Lumpur. 
Apa yang terbaik bagi kami adalah kepuasan pelanggan terhadap layanan baik yang telah kami berikan sebaik mungkin.


–>>Anda nak kami bantu Backup Format & Service ?–>>Nak diagnos secara percuma?

–>>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

Leave a Reply