Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS

By January 10, 2019No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah Auto Shutdown LENOVO Z50-70


Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Auto Shutdown LENOVO Z50-70. Pada 2 minggu yang lalu, seorang pelanggan bernama Chew Huey Ing telah datang ke kedai repair laptop Cheras atau dikenali sebagai OK Computer Solution Kuala Lumpur.


Beliau mengatakan bahawa laptop lenovo nya itu sering auto shutdown . Oleh sebab itu, ia sukar untuk menggunakan laptop kerana belum sempat save suatu kerja ia tertutup sendiri. Selain itu juga, ia sangat menyakitkan hati apabila sedang menonton movie di laptop tiba-tiba ia auto shutdown dan kadang kala auto restart. Disebabkan itu, beliau terus datang ke kedai repair laptop Cheras untuk meminta bantuan menyelesaikan masalah Auto Shutdown Lenovo Z50-70 tersebut.


Sebelum technician kami di kedai repair laptop Cheras melakukan proses diagnos, technician bertanya pada tuan punya laptop sudah berapa lama menggunakan laptop dan sudah berapa lama tidak servis laptop itu. Lalu, beliau berkata selama lebih kurang 3 tahun menggunakan laptop beliau tidak pernah servis dan tidak mengetahui apa itu service laptop. Tahukah anda? Laptop yang sudah lama tidak servis boleh merosakkan komponen laptop yang lain. Selain itu juga, suhu laptop yang sangat panas akibat tidak servis boleh menyebabkan laptop auto shutdown. Disamping itu, selain menyelesaikan masalah Auto Shutdown LENOVO Z50-70 , technician kami melakukan proses service terlebih dahulu dengan mencuci habuk serta menukar thermal paste pada heatsink. 


[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan laptop sebelum service
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Motherboard laptop Lenovo
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Thermal paste yang sudah kering
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Kesan thermal paste yang sudah dibersihkan
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Keadaan selepas thermal paste digantikan
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Keadaan laptop yang sudah dibaikkiBerbalik kepada kisah menyelesaikan masalah Auto Shutdown LENOVO Z50-70 , technician kami hanya mengambil masa kurang daripada 1 jam untuk service laptop tersebut. Setelah itu, proses pengujian terhadap laptop dibuat dan didapati bahawa ada sedikit masalah pada motherboard yang menyebabkan laptop sering auto shutdown. Oleh itu, technician kami di kedai repair laptop Cheras segera memberitahu kepada pelanggan itu dan terus membuat proses pembaikkan motherboard. Oleh itu, sebagai pengguna laptop kita haruslah sentiasa menjaga keadaan laptop agar komponen lain tidak rosak justeru boleh merugikan diri kita sendiri. Kini, tiada lagi masalah auto shutdown setelah technician di OK Computer Solution Kuala Lumpur berjaya menyelesaikan masalah tersebut dengan membuat service cuci habuk serta pembaikkan motherboard.


[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 7
Pelanggan yang sedang menguji laptop kepunyaannya
[SOLVED] AUTO SHUTDOWN LENOVO Z50-70 | REPAIR LAPTOP CHERAS 8
Pelanggan OKCS KL

Di atas merupakan gambar pelanggan kami yang menghadapi masalah Auto Shutdown laptop lenovo tersebut . Kini , beliau tidak perlu risau kerana kedai repair laptop Cheras telah membantunya. Pelanggan itu juga berkata , beliau sangat berpuas hati kerana masa yang diambil untuk repair tidak lah begitu lama. Apabila pelanggan berpuas hati dengan servis yang diberikan , kami di OK Computer Solution Kuala Lumpur sangat gembira kerana kepuasan pelanggan adalah yang terbaik bagi kami.


–>>Anda ada masalah AUTO SHUTDOWN seperti LENOVO Z50-70?

–>>Nak diagnos secara percuma?

–>>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

Leave a Reply