Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY ASUS A45V | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By January 7, 2019No Comments

MASALAH NO DISPLAY ASUS A45V DI KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

Artikel ini membincangkan tentang seorang pelanggan bernama Bernand Yong yang datang ke kedai repair laptop damansara untuk beliau mengetahui punca laptop Asus A45V miliknya itu tidak memaparkan sebarang paparan. Beliau yang ditugaskan sebagai editor seharusnya menyempurnakan kerjanya sebelum malam tersebut kerana perlu di tayangkan ketika majlis dijalankan. 
kami membuat basic diagnos sebelum menyerahkan kepada technician secara menyeluruh di kedai repair laptop damansara, kebarangkalian screen laptop problem, Hardisc problem, Chip display. technician mengambil masa kurang 10 minit untuk membuat imbasan diagnos terhadap laptop asus a45v milik bernand. setelah beberapa minit, technician mengesahkan bahawa screen laptop asus a45v miliknya harus diganti dengan baharu kerana telah rosak.
beliau memahami masalah yang dihadapinya sangat serius lalu beliau menyetujui untuk technician membuat gantian baharu pada skrin laptop asus a45v di kedai repair laptop damansara. 
Model laptop pelanggan

Technician sedang diagnos laptop pelanggan

technician membuka bingkai screen

bingkai screen telah dibuka

membuka skru pada screen

menggantikan kepada screen baharu

screen lama pelanggan

memasang semula bingkai screen

screen laptop pelanggan berfungsi dengan baik.

 technician telah siap membuat pemasangan screen baharu laptop asus a45v pelanggan di kedai repair laptop damansara dalam masa kurang 30 minit. technician memberi semula laptopnya setelah membuat sedikit uji kaji dan membuat 20 checklist secara percuma kepada pelanggan OK Computer Solution. Serta kami memberikan 3 bulan jaminan kepadanya.

pelanggan berpuas hati
Kini Bernand tidak perlu risau akan kerjanya yang tergendala itu, beliau dapat menyiapkannya segera sebelum majlis berlangsung. Kami sangat gembira kerana terlihat secalit senyuman yang dilemparkan oleh pelanggan setelah screen laptop asus a45v miliknya dapat diganti dengan yang baharu di kedai repair laptop damansara. kegembiraan pelanggan keutamaan kami. kami juga bersyukur kerana dapat membantu beliau.
>>> Laptop screen no display ??
>>> Perlukan gantian segera  ??

Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link

OKCS PJ 


Penulis,
 Naurah

Leave a Reply