Skip to main content
search
0
Uncategorized

KESAN HISAP VAPE DEPAN LAPTOP | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By January 7, 2019No Comments

AKIBAT HISAP VAPE DEPAN LAPTOP/MACBOOK 

KISAH HISAP VAPE DEPAN LAPTOP/MACBOOK | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA.

Artikel ini membincangkan tentang kisah seorang pelanggan di kedai repair laptop damansara bernama En Aiman (Bukan nama sebenar) yang menghadapi masalah keyboard short setelah menghembuskan asap vape pada Macbooknya.
Pada beberapa hari lepas,Encik Aiman datang ke kedai repair laptop damansara untuk mengenal pasti masalah keyboard macbooknya. Beliau menceritakan dari satu kisah ke satu kisah sehingga technician kami mengesahkan bahawa keyboard macbook milik nya harus diganti dengan yang baharu akibat short. 

Technician memaklumkan bahawa punca keyboard macbooknya short adalah kerana asap vape yang beliau hembuskan pada keyboard macbook. kata technician di kedai repair laptop damansara lagi, Bateri mengalirkan elektrik ke katrij membakar cecair didalam katrij mengubah cecair menjadi wap.sama juga seperti rokok elektronik yang menjadi kegilaan ramai iaitu nanostix, cara penggunaan yang sama tetap bahaya sekiranya menghembuus di hadapan laptop.

selepas menerangkan secara terperinci, Encik Aiman bersetuju untuk menukar keyboard Macbook Miliknya yang short itu dengan yang baharu. Technician mengambil masa 3 hari untuk menukar keyboard MacBook Encik Aiman di kedai repair laptop damansara selepas membuat order keyboard dengan pembekal.

setelah selesai pemasangan keyboard, technician di kedai repair laptop damansara menghubungi encik Aiman untuk memberitahu bahawa Macbook miliknya sudah siap diganti dengan keyboard yang baharu.

Encik Aiman berasa lega kerana masalah yang dihadapinya telah diselesaikan dengan pantas di kedai repair laptop damansara. Beliau juga sudah serik dan tidak akan mengulangi kesilapannya untuk menghembus asap vape dihadapan barang elektronik. Beliau kini sudah boleh menjalani rutin harian kerjanya dengan lebih yakin dan gembira.

Misi utama team OK Computer Solution (OKCS) adalah untuk memastikan pelanggan yang pulang dari OKCS akan gembira dan senang hati kerana kegembiraan anda adalah keutamaan kami. Kami juga membuat 20 Checklist percuma terhadap macbook miliknya serta memberikan 3 bulan jaminan oleh kedai repair laptop damansara.

kami gembira kerana dapat memberi pertolongan kepada Encik Aiman atas masalah Keyboard Macbook nya di kedai repair laptop damansara.

>>> Macbook keybord rosak ??

Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link

OKCS PJ 

Penulis,
 Naurah

Leave a Reply