Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] LENOVO Y700-15ISK KEYBOARD ROSAK | REPAIR LAPTOP KOTA DAMANSARA

By December 29, 2018No Comments

Kedai repair laptop Kota Damansara menyelesaikan masalah keyboard Lenovo Y700-15ISK


Artikel ini membincangkan tentang masalah keyboard Lenovo Y700-15ISK
Pada tempoh hari , kami di kedai reoair laptop damansara menerima sebuah laptop model Lenovo yang dihantar oleh Encik Fahmi. 

Encik Fahmi mengatakan bahawa salah satu button keyboard laptopnya telah tercabut iaitu button A dan ada beberapa button lain yang tertekan sendiri. Disebabkan masalah keyboard Lenovo Y700-15ISK ini , beliau berasa sangat terganggu dan sukar untuk menyiapkan kerja dengan segera. Bukan sahaja sukar untuk membuat kerja malah pandangannya sangat terganggu kerana button A pada keyborard laptop Lenovo Y700-15ISK nya tercabut. Oleh sebab itu, beliau mengambil keputusan untuk terus datang ke kedai kami kedai repair laptop Damansara untuk dibaiki secepat mungkin.
Justeruu itu, technician di kedai repair laptop Damansara membuat diagnos terhadap laptop beliau. selang beberapa minit proses diagnos, technician kami mengesahkan bahawa keyboard tersebut tidak dapat dibaiki dan harus menggantikannya kepada yang  baharu. untuk pengetahuan semua, keyboard merupakan salah satu komponen yang sangat penting dalam sesebuah laptop, sekiranya keyboard rosak ia pasti membuatkan pengguna sukar untuk membuat kerja seperti biasa. keyboard juga hanya mempunyai satu cabble yang menghubungkannya ke motherboard. oleh sebab itu, sekiranya satu daripada button rosak maka keseluruhan keyboard harus diganti dengan yang baharu. 
Sebelum melanjutkan proses penukaran keyboard, kami meminta persetujuan beliau samada ingin meneruskan atau tidak. Syukur beliau telah mempersetujui proses penukaran keyboard laptop lenovo model Y700-15ISK miliknya.Beliau merupakan pelanggan tetap OKCS, sebelum ini beliau pernah menghantar laptopnya yang lain untuk dibaiki.
KEYBOARD LENOVO Y700-15ISK BUTTON A TERCABUT


Apa yang menarik tentang laptop Lenovo Y700-15ISK milik encik Fahmi adalah berkenaan sparepart keyboard laptop. keyboard laptop lenovo Y700 ini sukar untuk mendapatkan stok di pasaran, keyboard jenis ini jarang ada dipasaran sparepart dan sekiranya ingin menempah ia mengambil masa yang agak lama. Memandangkan beliau memerlukan laptop untuk membuat kerja beliau. Setelah berbincang dan mendapat persetujuan beliau, kami menukar 1 set keyboard beliau seperti yang sedia ada di pasaran sparepart semasa.  


PROSES PENUKARAN KEYBOARD 
KEADAAN BELAKANG KEYBOARD

Berkenaan masalah keyboard Lenovo Y700 itu tadi, technician kami hanya memerlukan masa 30 minit untuk menukar keyboard tersebut sekiranya kami mempunyai stok. Jika sebaliknya, technician harus membuat pesanan sparepart dahulu dan mengambil masa dalam lingkungan 2 hari. Selepas selesai penukaran keyboard, technician membuat sedikit uji kaji  dan menampal sticker warranty dibelakang laptop. sebarang penggantian atau pembaikian dari kami,3 bulan warranty diberikan serta 20 checklist percuma.


 Setelah selesai kesemuanya, kami meberitahu beliau bahawa laptop lenovo Y700 beliau  telah sedia untuk dibawa pulang. Apabila beliau tiba, beliau membuat sedikit pengujian terhadap keyboard laptop yang baharu . Kini beliau tidak perlu risau lagi terhadap keyboardnya kerana semuanya sudah diganti dengan yang baharu. beliau turut gembira dan berpuas hati kerana apabila melihat keyboardnya beliau tidak berasa sakit hati oleh button A yang hilang itu.  segala kerja dapat disiapkan dan dihantar segera. Apabila pelanggan  OKCS Petaling Jaya berpuas hati dan gembira , kami juga turut gembira. Kami akan cuba usahakan sedaya upaya kami untuk menggembirakan hati pelanggan kami di kedai repair laptop damansara.


KEADAAN LAPTOP SELEPAS PENUKARAN KEYBOARD

ENCIK FAHMI SANGAT GEMBIRA

Nak diagnos laptop secara percuma ??
Tidak tahu dimana kedai repair laptop kota damansara ??
Nak hantar kedai repair laptop yang trusted ??

Anda boleh datang ke kedai kami :-

OKCS PETALING JAYA (HQ)

Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link


Untuk peta lokasi boleh rujuk —>

Leave a Reply