Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] MASALAH MACBOOK PRO CANNOT ON | REPAIR LAPTOP CHERAS

By December 25, 2018No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah Macbook Pro cannot ON

Artikel ini membincangkan tentang masalah Macbook Pro cannot ON.
Pada minggu lalu , kami di kedai repair laptop Cheras menerima sebuah Macbook Pro yang dihantar oleh seorang wanita yang masih belajar.

Sebelum technician membuat diagnos dan menyelesaikan masalah Macbook Pro cannot ON tersebut, kami bertanya kepada beliau masalah macbooknya. Beliau mengatakan bahawa macbook tersebut tidak boleh di ON kan lagi selepas beberapa hari itu . Pada mulanya , macbook beliau hanya auto shut down akan tetapi selepas beberapa hari macbooknya seperti tidak boleh digunakan lagi. Dengan perasaan sedih dan kecewa , beliau mencari jalan penyelesaiannya di google sehingga menjumpai laman web kedai repair laptop Cheras. Selain itu , technician kami juga bertanya adakah beliau pernah servis macbooknya dan sudah berapa lama menggunakan macbook tersebut. Beliau mengakui bahawa tidak pernah servis selama 4 tahun beli dan tidak mengetahui macbook harus di servis.

Selepas mendengar luahan beliau , pakar technician di kedai repair laptop Cheras terus membuat diagnos terhadap macbook tersebut dengan servis cuci habuk serta tukar thermal paste . Rupa-rupanya masalah tersebut berpunca daripada motherboard yang rosak akibat tidak pernah servis dan perlu dibaikki bagi menyelesaikan masalah Macbook Pro cannot ON. Tahukah anda , sekiranya macbook tidak pernah di servis lebih daripada 2 tahun , ia mungkin akan merosakkan komponen laptop yang lain terutamanya motherboard. Oleh itu, sebagai pengguna anda haruslah servis macbook 6 bulan sekali.

[SOLVED] MASALAH MACBOOK PRO CANNOT ON | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Proses diagnos Macbook Pro

[SOLVED] MASALAH MACBOOK PRO CANNOT ON | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Logic board Macbook Pro sebelum dibersihkan

[SOLVED] MASALAH MACBOOK PRO CANNOT ON | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Macbook Pro yang sudah boleh di ON

Berbalik kepada kisah masalah Macbook Pro cannot ON, kini tiada apa yang perlu dirisaukan lagi kerana technician kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Hebat bukan? Daripada macbook pro yang selama ini tidak pernah servis dan tidak boleh di on kan lagi sudah boleh digunakan seperti biasa tanpa apa-apa masalah. Oleh sebab itu, pelanggan kami juga sangat gembira dan teruja kerana macbooknya sudah boleh di on kan . Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis yang disediakan di OK Computer Solution Kuala Lumpur. Apabila pelanggan gembira dan berpuas hati , kami di kedai repair laptop Cheras turut gembira !

–>>Anda ada masalah cannot ON seperti Macbook Pro?

–>>Nak kami diagnos laptop anda secara PERCUMA?

–>>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL

Leave a Reply