Skip to main content
search
0
laptop hp 15laptop hp 15-ay039tulaptop hp 15-ay039tu tak boleh on

[SOLVED] LAPTOP HP 15-ay039TU TAK BOLEH ON |REPAIR LAPTOP CHERAS

By May 7, 2018No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah laptop HP 15-ay039TU tak boleh ON. 

Artikel ini membincangkan tentang laptop HP 15-ay039TU tak boleh ON.
Baru-baru ini kami di kedai repair laptop Cheras menerima sebuah laptop yang mana rosaknya tak boleh ON. Tuan punya laptop maklumkan yang laptop beliau tiba-tiba sahaja jadi macam tu.

[SOLVED] LAPTOP HP 15-ay039TU TAK BOLEH ON |REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Laptop tak boleh ON

Pada mulanya technician kami di kedai repair laptop Cheras buat diagnos dengan adapter charger yang digunakan. Untuk makluman, laptop model ni boleh dikategorikan sebagai antara laptop model baru juga. Jadi agak mustahil untuk laptop HP 15-ay039TU tak boleh ON ni kita suspect sebagai rosak motherboard.

Kebetulan pula tuan punya laptop HP 15-ay039TU tak boleh ON ni sangat memerlukan laptop dalam masa terdekat untuk siapkan kertas kerja untuk sebuah projek yang diuruskan. Ternyata, selepas technician kami di kedai repair laptop Cheras habis diagnos keseluruhannya, didapati memang motherboard sudah rosak. Kami juga ada beri suggestion untuk beliau menghantar semula laptop untuk claim warranty. Walaubagaimanapun, baru seminggu yang lepas katanya warranty dah tamat.

Selepas mendapat persetujuan tuan punya laptop HP 15-ay039TU tak boleh ON ni, kami pun proceed repair. Alhamdulillah, laptop beliau kami berjaya siapkan dalam tempoh yang diperlukan. Sekarang beliau boleh menyiapkan semula kertas kerja yang masih belum siap. Selain itu, kami juga akan memberikan warranty untuk setiap baik pulih laptop. Kepuasan pengguna laptop adalah keutamaan kami di kedai repair laptop Cheras!

[SOLVED] LAPTOP HP 15-ay039TU TAK BOLEH ON |REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Laptop sudah siap

–>> Anda ada masalah macam LAPTOP HP 15-ay039TU TAK BOLEH ON?

–>> Nak kami diagnos PERCUMA?

–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL

Leave a Reply