Skip to main content
search
0
upgrade hard diskupgrade hard disk laptopupgrade hddupgrade hdd laptopupgrade laptop

[SOLVED] UPGRADE HARD DISK LAPTOP | REPAIR LAPTOP CHERAS

By April 21, 2018No Comments

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah berkaitan upgrade hard disk laptop

Artikel ini membincangkan tentang upgrade hard disk laptop.
Banyak sebab yang boleh didapati kenapa perlu anda upgrade hard disk laptop. Antaranya seperti hard disk sudah rosak, nak tambah kapasiti yang lebih besar dan lain-lain lagi. Baru-baru ini kami di kedai repair laptop Cheras menerima sebuah laptop model HP Compaq yang mana asalnya laptop beliau rosak berkait dengan motherboard. 
Selepas technician pakar kami di kedai repair laptop Cheras selesai menyiapkan masalah motherboard tu, tuan punya laptop ni ada maklumkan juga yang beliau nak gunakan laptop tu untuk buat kerja-kerja editing sikit. Setelah diteliti, laptop beliau ni menggunakan hard disk yang terlampau kecil serta menggunakan OS lama. Jadi kami pun suggest untuk upgrade hard disk laptop.

[SOLVED] UPGRADE HARD DISK LAPTOP | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Hard disk lama

Pada mulanya kami suggest untuk upgrade Solid State Drive (SSD) untuk prestasi yang 500% lebih maksima. Akan tetapi tuan punya laptop berfikir yang model laptop beliau agak kategori lama dan mungkin kurang berbaloi, jadi kami di kedai repair laptop Cheras hanya suggest untuk upgrade hard disk laptop sahaja. Oh ya, untuk anda yang tak tahu macam mana performance SSD ni, jom baca kat sini –>> KLIK SINI

[SOLVED] UPGRADE HARD DISK LAPTOP | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
RAM yang lama

[SOLVED] UPGRADE HARD DISK LAPTOP | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Laptop model lama yang nak upgrade hard disk dan RAM

Selain upgrade hard disk laptop, kami juga suggest kepada tuan punya laptop untuk upgrade sekali RAM. Lepas siap ternyata, laptop beliau kini dah boleh digunakan untuk membuat kerja-kerja editing. Apa yang penting kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami di kedai repair laptop Cheras!

[SOLVED] UPGRADE HARD DISK LAPTOP | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Laptop sudah siap

–>> Laptop anda nak upgarde hard disk atau SSD?

–>> Nak kami diagnos PERCUMA?

–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL

Leave a Reply