Skip to main content
search
0
Uncategorized

[Solved] Asus A555L STUCK PADA LOGO | REPAIR LAPTOP DAMANSARA

By April 20, 2018No Comments

Kami berjaya repair laptop Asus A555L Stuck pada Logo / Cannot enter windows / Loading terlalu lama.

( Kedai Repair Laptop Damansara)
Customer kami datang dengan perasaan yang bercampur aduk sehingga kan kami sendiri tak dapat mengesan masalah yang dihadapi. 
” bang laptop saya gelap je lama sangat. Selang beberapa minit gambar logo akan keluar dan dia akan macam ni tak tau sampai bila. ” lebih kurang macam ni lah yang diberitahu kepada kami.
Lagi memeningkan kepala kerja thesis akak ini sudah hampir siap. Haru biru ungu kelabu kami cuba membantu dan memikirkan jalan yang terbaik untuk menyelesaikan masalah yang akak ini hadapi.
Jadi kami mengeluarkan Hardisk akak ini untuk reconnect kepada pc jika dapat dikesan dokumen
 dan thesis tersebut.

Allhamduillah kami dapat mengesan semula fail yang beliau mahu kan. Semasa dalam proses menganalisis fail akak ini kami dapati bahawa punca update windows 10 tidak dilakukan dengan  sempurna.
Jadi kami tidak sarankan akak ini untuk reformat semula hdd kerana hdd beliau akan jadi lebih slow berbanding sebelum ini dan masalah yang sama akan berulang.
Kami mencadang akak ini mengunakan SSD untuk mendapatkan kepantasan yang maximal berbanding hdd dan tidak perlu risau tentang masalah slow lagi dimasa akan datang.
Esok nya, setelah menerima laptop beliau kembali, perasaan yang amat seronok terpancar diwajah beliau setelah menerima laptop kesayangan selepas menerima kembali laptop beliau dalam keadaan yang lebih pantas dari sebelum ini.
Ada masalah laptop Asus A555L Stuck pada Logo / Cannot enter windows / Loading terlalu lama?

Tak Tahu Dimana Kedai Untuk Repair 
Asus A555L Damansara?

Bagi yang berdekatan anda boleh datang terus ke OKCS HQ Damansara Perdana, Petaling Jaya.

Lokasi OKCS Damansara Perdana, Petaling Jaya:

  • 2 minit dari Empire Damansara, Petaling Jaya
  • 3 minit dari IKEA Mutiara Damansara, Petaling jaya
  • 10 minit dari Sungai Penchala, Petaling Jaya
  • 15 minit dari Taman Tun Dr Ismail TTDI Kuala Lumpur 
  • 16 minit dari Brickfields, Kuala Lumpur
  • 17 minit dari Kepong, Kuala Lumpur
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Hubungi kami melalui:

  • Hotline = 0377316761

Anda berada diluar kawasan OKCS Damansara? 
Ini adalah link senarai cawangan OKCS yang lain.

Leave a Reply