Skip to main content
baterimacbook air a1370 rosakrepair mac desa pandan

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN

By March 12, 2018No Comments

Kedai repair Mac Desa Pandan menyelesaikan masalah bateri Mac Air A1370 rosak / kembung

Artikel ini membincangkan tentang bateri Mac Air A1370 rosak / kembung.
Bateri merupakan salah satu part yang sangat penting dalam sesebuah MacBook. Kalau MacBook anda punya bateri dah rosak atau tak boleh pakai, susah juga sebabnya MacBook ni orang selalu guna untuk kegunaan diluar atau senang dibawa ke mana-mana termasuklah kalau ada meeting di tempat lain. Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Desa Pandan menerima sebuah MacBook yang mana baterinya sudah rosak.

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 1
Contoh bateri MacBook yang rosak

Pelbagai sebab dan punca yang selalunya kami di kedai repair Mac Desa Pandan terima jika masalah berkait dengan bateri MacBook. Untuk pengetahuan anda, yang kami terima kali ni adalah sebab bateri MacBook dah kembung. Bahaya tahu tak kalau bateri kembung ni. Dia boleh memberi kesan pada touchpad dan keyboard MacBook anda. Untuk masalah bateri Mac Air A1370 rosak ni tadi, setelah technician kami cek, memang betul bahagian keyboardnya dah kembung. Memang susah lah nak menaip jawabnya dan silap haribulan, boleh rosakkan keyboard terus.

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 2
Proses diagnos oleh technician 
[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 3
Boleh nampak perbezaan bahagian kembung dan normal

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 4
Proses menyemak jenis bateri yang digunakan, A1406 sama dengan A1370

Setelah habis diagnos oleh technician pakar kami di kedai repair Mac Desa Pandan, kami dapati yang keyboard MacBook ni masih boleh berfungsi dengan baik, cuma kena ganti bateri Mac Air A1370 rosak / kembung ni dengan bateri yang baru. 

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 5
Proses diagnos cycle count untuk bateri baru

Lepas kami dah gantikan bateri Mac Air A1370 rosak / kembung ni, dah takda lagi masalah keyboard mengembung serta dah boleh menaip dengan lancar. Apa yang penting adalah, customer happy, kami di kedai repair Mac Desa Pandan pun happy!

[SOLVED] BATERI MAC AIR A1370 ROSAK | REPAIR MAC DESA PANDAN 6
MacBook sudah siap

–>> MacBook anda ada masalah macam BATERI MAC AIR A1370 ROSAK ni?

–>> Nak kami diagnos PERCUMA?

–>> Tercari-cari kedai REPAIR MAC DESA PANDAN?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL

Leave a Reply