Skip to main content
search
0
Uncategorized

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK

By March 9, 2018No Comments
[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK

Pelanggan kami yang berasal dari Sarawak telah datang ke kedai repair computer Setapak dengan membawa desktop custom. Nama beliau ialah Encik Clarence Anak Lini. Beliau datang bukan disebabkan computer custom beliau rosak atau bermasalah tetapi beliau hendak menukar casing desktop custom beliau.

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
begini la rupa desktop custom yang dibawa ke kedai kami

Desktop custom yang dibawa beliau kepada kami tiada penutup. Macam mana yang anda lihat di paparan gambar di atas, begitu la rupa yg kami terima.

Apabila di tanya mana penutup desktop custom ni, sebab setahu kami casing yang En. Clarence guna ni adalah berpenutup kaca. Beliau menjawab anak beliau yang telah pecahkan penutup kaca desktop custom ni. Sebab itu lah beliau mahu tukar casing desktop custom ni.
[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
Segotep Halo 6 mATX Mini Casing.
Beliau telah memberitahu kami bahawa beliau mahukan desktop custom yang lutsinar tetapi plastik supaya tragedi pecah kaca tidak berlaku lagi dan demi keselamatan anak beliau juga. Jadi, beliau mahukan Segotep Halo 6 mATX Mini Casing.

Kami sangat bersetuju dengan tindakan Encik Clarence untuk tukar casing desktop custom demi kebaikan anak-anak beliau. Walaupun jiwa seorang gamez yang mementing casing kaca yang penuh gaya, beliau sanggup tukar casing kaca yang bergaya tersebut kepada casing plastik tapi masih memaparkan ciri-ciri elegan PC Gaming tersebut.

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
proses memindahkan barang ke dalam casing baru

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
proses memindahkan barang ke dalam casing baru
Proses memindahkan komponen seperti motherboard, graphic card, hard disk, RAM, fan, dan juga power supply, tidak lah begitu lama, yang penting cukup staff dan fokus.

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
komponen yang telah siap dipindahkan.

Alhamdulillah, selesai sudah proses pemindahan semua komponen ke dalam casing baru.

Jom kita tengok hasilnya apabila kita on kan desktop custom ni.

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
casing yang telah siap ditukar. 

Menarik kan. Siap berlampu lagi.

Terpancar wajah gembira dan puas hati Encik Clarence apabila kami di kedai repair computer Setapak dapat menyiapkan tukar casing desktop custom beliau tak sampai satu hari.

[SOLVED] DESKTOP CUSTOM TUKAR CASING | REPAIR COMPUTER SETAPAK
Encik Clarence bersama Encik N

Terima kasih kerana mempercayai perkhidmatan kami.

===> Anda Mahu tukar casing?
===> Anda cari desktop custom?
===> Anda tak tahu di mana kedai repair computer Setapak?



Tiada masa? 
Nak kami pick up?
Boleh je…

Hubungi kami untuk kami bantu anda menyelesaikan kekusutan anda di mana nak tukar casing dan cari desktop custom.

OK Computer Solution Setapak


+6013-332 3995 – N –


Penulis,
Mohd Syafry

Leave a Reply