Skip to main content
search
0
cracklaptop acer aspire v5-471pecahrepair laptop ampangretakskrin

[SOLVED]SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK |REPAIR LAPTOP AMPANG

By March 3, 2018No Comments

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah skrin laptop Acer V5-471 retak / pecah / crack

Artikel ini membincangkan tentang skrin laptop Acer V5-471 retak / pecah / crack
Banyak punca yang boleh menyebabkan skrin laptop anda retak, pecah atau crack. Pada minggu ini, kami di kedai repair laptop Ampang dikunjungi seorang pelanggan yang datang untuk membaiki skrin laptop Acer V5-471 retak
[SOLVED]SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK |REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Skrin laptop yang crack
Pelanggan kami maklumkan, beberapa tahun yang lepas beliau pernah tukar skrin laptop Acer V5-471 retak ni. Kemudian baru-baru ini laptop beliau rosak skrin balik. Asalnya skrin laptop beliau ada kesan hitam sedikit pada sebelah atas, lama-kelamaan, ianya merebak keseluruhan skrin sehinggakan nak buat kerja pun tak boleh. Almaklumlah nak menaip pun dah tak nampak langsung. Jadi beliau pun buat keputusan untuk datang ke kedai repair laptop Ampang.
[SOLVED]SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK |REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Technician sedang membuka skrew
Setelah diperiksa oleh technician pakar kami di kedai repair laptop Ampang, didapati skrin laptop Acer V5-471 retak tersebut memang perlu digantikan dengan skrin yang baru dan original. Untuk pengetahuan anda, hati-hati dengan harga skrin yang murah, kerana ada kemungkinan besar, harga skrin laptop yang murah adalah daripada jenis skrin refurbished ataupun second hand. Salah satu kekurangan menggunakan skrin second hand ni adalah tak tahan lama. Ini kerana skrin juga mempunyai jangka hayat sama seperti bateri. Jadi hati-hati ya!
[SOLVED]SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK |REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Proses memasang skrin baru
Tak sampai 15 minit, technician kami berjaya siapkan skrin laptop ni. Untuk pengetahuan anda juga, kami hanya mengambil masa antara 15-30 minit sahaja untuk siapkan masalah seperti ini. Walaubagaimanapun, ianya bergantung pada stok yang kami ada beserta dengan jenis laptop. Kalau touch screen ada kemungkinan makan masa juga. Apa-apa pun yang penting, customer happy, kami di kedai repair laptop Ampang pun happy!
[SOLVED]SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK |REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Pelanggan yang berpuas hati

–>> Laptop anda ada masalah macam SKRIN LAPTOP ACER V5-471 RETAK?

–>> Nak kami diagnos PERCUMA?

–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP AMPANG?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL

Leave a Reply