Skip to main content
search
0
Uncategorized

[Solved] ASUS X202E Tak Boleh On | Repair Laptop TTDI

By February 5, 2018No Comments

OKCS Repair Laptop TTDI – ASUS X202E Tak Boleh On

Ada seorang pelanggan yang bekerja di TTDI memerlukan khidmat kami untuk repair laptop beliau. Disebabkan kekangan masa dan jadual masa kerja yang padat, beliau tidak dapat menghantarnya sendiri ke kedai repair laptop berdekatan. Beliau memberitahu bahawa laptopnya iaitu ASUS X202E tak boleh on walaupun telah beberapa kali cuba dihidupkan.

Laptop ASUS X202E tak boleh on setelah dicubaSetiba di bengkel OKCS, technician terus diagnose laptop ASUS X202E tak boleh on berkenaan. Alangkah bernasib baiknya empunya laptop ASUS tersebut kerana kerosakan hanya berpunca dari DC jack yang rosak. DC jack merupakan interface bagi menghubungkan motherboard laptop dengan charger. Jika rosak, memang tiada langsung kuasa atau power yang akan masuk kedalam laptop tersebut. Secara ringkasnya, jika tak repair memang masalah tak boleh on tersebut kekal sedemikian.

DC jack lama laptop ASUS X202ESpecialist repair motherboard kami di OKCS terus repair DC jack ASUS X202E tak boleh on berkenaan. Repair yang kami maksudkan ialah dengan menukar DC jack lama yang telah pecah, longgar, patah, retak kepada yang baru. Tempoh repair DC jack laptop hanya mengambil masa beberapa jam sahaja bergantung kepada queue motherboard yang perlu kami repair.

Technician sedang repair motherboard


Runner kami terus hantar semula laptop ASUS X202E tak boleh on yang mana kini telah pun berjaya di repair sepenuhnya. Bila masukkan charger pada laptop berkenaan, terasa ketat seperti laptop baru dibeli. Bukan main gembira dan senang hati owner laptop ASUS berkenaan kerana laptopnya berjaya di repair dan dapat berfungsi seperti sediakala kembali.


Laptop ASUS X202E yang berjaya di repair

Apa kata pelanggan yang pernah repair laptop dengan OKCS?Ada Laptop ASUS X202E Tak Boleh On?

Tidak Tahu Dimana Nak Repair Laptop TTDI?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • Hotline = 0377316761

Bagi yang berdekatan TTDI, Petaling Jaya anda boleh datang terus ke OKCS HQ Damansara Perdana, Petaling Jaya. 

Lokasi OKCS Damansara Perdana, Petaling Jaya:

  • 2 minit dari Empire Damansara, Petaling Jaya
  • 3 minit dari IKEA Mutiara Damansara, Petaling jaya
  • 10 minit dari TTDI, Petaling Jaya
  • 17 minit dari Kepong, Kuala Lumpur
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang


Anda berada diluar kawasan OKCS Petaling Jaya? 

Ini adalah link senarai cawangan OKCS yang lain.

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply