Skip to main content
search
0
Uncategorized

[Solved] ASUS A42D Tak Boleh On | Repair Laptop Damansara

By February 1, 2018No Comments

OKCS Kedai Repair Laptop Damansara Petaling Jaya Repair dan Fix Laptop ASUS A42D Tak Boleh On

Ramai pengguna ASUS A42D pernah repair dengan kami di OKCS. Baru-baru ini, ada seorang pelanggan ada masalah ASUS A42D tak boleh on. Beliau kata malamnya dah tak seperti biasa sebab dah tak dapat nak tengok drama korea gara-gara laptop tak boleh on.

Laptop ASUS A42D
Diagnose sebab tak boleh on

Bila kami check ASUS A42D tak boleh on tersebut, technician kami dapati ada problem pada motherboard laptop ASUS A42D berkenaan. Jika nak tukar baru motherboard laptop itu agar dapat turn on semula, harganya agak mahal berbanding repair sahaja. Owner laptop berkenaan nekad untuk repair sahaja motherboard laptop ASUS A42D tersebut. Yang penting baginya, problem tak boleh on dapat diselesaikan dan ada waranti 3 bulan yang membolehkannya rujuk semula jika ada sebarang masalah.

Proses repair laptop ASUS A42D
Laptop ASUS A42D yang akan di repair oleh pakar motherboard di OKCS
Repair motherboard ASUS A42D tak boleh on tidak mengambil masa yang lama. Bergantung kepada kerosakan yang dihadapi oleh motherboard laptop anda. Jika anda mahukan ianya disiapkan dalam masa sehari dua, kami bukanlah orangnya kerana kami mementingkan kualiti bukannya kuantiti bagi memastikan keselesaan pengguna. Semua laptop yang dibaiki motherboard akan melalui proses test run dan quality check selama 2,3 hari sebelum dipulangkan kepada owner laptop semula.

Laptop ASUS A42D yang berjaya di repair 

Sejak 2009, dah beribu laptop yang kami pernah repair motherboard termasuklah laptop didalam artikel ini. Problem laptop ASUS A42D bukanlah satu problem asing bagi kami kerana kami selalu membaikinya. Laptop ASUS A42D tak boleh on didalam artikel ini juga berjaya di repair sebaiknya. Owner laptop ini bukan main lagi gembira sebab dapat teruskan rutin menonton drama korea sebelum tidur seperti biasa tanpa problem tak boleh on lagi.

Apa kata pelanggan yang pernah repair motherboard laptop dari OKCS yang merupakan kedai repair laptop Damansara, Petaling Jaya ?

Ada masalah Laptop ASUS A42D tak boleh on?

Tidak Tahu Dimana Kedai Repair Laptop Damansara?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply