Skip to main content
Uncategorized

[Solved] Laptop Lenovo Y510P Tak Boleh On Langsung | OKCS

By January 26, 2018No Comments

OKCS Repair Problem Laptop Lenovo Y510P Tak Boleh On Langsung

Artikel kali ini membincangkan tentang problem atau masalah laptop Lenovo Y510P tak boleh on langsung. Boleh repair atau tidak boleh repair laptop tak boleh on ini? Itu adalah pertanyaan yang sering berlegar dalam kepala anda bila laptop anda rosak seperti tak boleh on langsung. Ada yang stress tak dapat buat kerja dan ada yang stress sebab tak dapat nak main game lagi dah bila laptop rosak. 

Ramai pengguna laptop lenovo Y510P datang untuk repair laptop mereka yang tak boleh on langsung dengan kami di OKCS. Jadi disini kami kongsikan sedikit pengalaman kami yang telah repair dan selesaikan bermacam-macam kerosakan laptop termasuklah laptop Lenovo Y510P.


Begitu ramai yang bertanya di OKCS, “kenapa saya punya laptop Lenovo Y510P tak boleh on langsung?” Sebenarnya ada banyak sebab laptop Lenovo Y510P anda tak boleh on. Dan bukan laptop lenovo model Y510P ini sahaja yang kerap kami repair gara-gara ada problem tak boleh on langsung. Baca: Ini 8 Sebab Laptop Anda Tak Boleh On Langsung

Tehcnician sedang buka laptop lenovo Y510P untuk proses diagnose


Baru-baru ini, technician kami diagnose sebuah laptop Lenovo Y510P tak boleh on langsung. Rupa-rupanya punca laptop Lenovo Y510P tersebut rosak berlaku gara-gara tidak pernah servis setelah menggunakannya bertahun-tahun sehingga berlakunya kerosakan motherboard. Sebagai penyelesaiannya, motherboard laptop tersebut perlu dibaiki jika laptop Lenovo Y510P tersebut mahu digunakan kembali.


Technician dapati ada kerosakan pada motherboard laptop lenovo Y510P 

Tempoh untuk technician kami di OKCS repair motherboard laptop seperti laptop Lenovo Y510P tersebut hanya mengambil masa 1 hari untuk diagnose kerosakan motherboard, kemudian 2 hari untuk repair (ada yang lebih 2 hari bila perlu order sparepart komponen), kemudian kami akan menjalankan full checking, test run serta quality check bagi memastikan masalah atau kerosakan seperti laptop Lenovo Y510P tak boleh on langsung tersebut dapat diselesaikan sepenuhnya.


Full checking laptop lenovo Y510P sebelum dipulangkan semula kepada owner

Apa kata pelanggan yang pernah repair motherboard dengan OKCS?


Ada Laptop Lenovo Y150P Tak Boleh On Langsung?

Tidak Tahu Dimana OKCS berada?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • Hotline = 0377316761

Bagi yang berdekatan Petaling Jaya anda boleh datang terus ke OKCS HQ Damansara Perdana, Petaling Jaya. 

Lokasi OKCS Damansara Perdana, Petaling Jaya:

  • 2 minit dari Empire Damansara, Petaling Jaya
  • 3 minit dari IKEA Mutiara Damansara, Petaling jaya
  • 10 minit dari Sungai Penchala, Petaling Jaya
  • 17 minit dari Kepong, Kuala Lumpur
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang


Anda berada diluar kawasan OKCS Petaling Jaya? Ini adalah link senarai cawangan OKCS yang lain.

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply