Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] DEKSTOP HP TAK BOLEH ON | REPAIR DESKTOP DAMANSARA

By January 25, 2018No Comments

Pick up and Delivery : Desktop HP Tak Boleh On

Kami menerima panggilan telefon daripada Ms Cindy Saw yang merupakan Finance & Admin Senior Executive daripada company AG Lifestyle Sdn Bhd. Beliau memaklumkan kepada kami bahawa 2 biji desktop HP tak boleh on. Bila ditanya apakah punca desktop HP tak boleh on, beliau memberitahu bahawa desktop HP tak boleh on disebabkan oleh kejadian sambar petir.

Desktop HP tak boleh on

Pada kebiasaannya, apabila desktop HP tak boleh on selepas disambar petir terdapat beberapa kemungkinan kerosakkan yang akan berlaku seperti motherboard kondem  dan power supply terbakar. Malah Ms Cindy juga maklum akan hal tersebut. Sebab itu lah beliau sangat berharap pihak OKCS dapat menyelesaikan masalah ini kerana syarikat ini menjalankan perniagaan secara Online. Hari-hari mereka perlu membuka website untuk lihat order daripada pelanggan. Ini pun pelanggan dah bising katanya.
Lalu technician kami terus pick up 2 biji desktop HP tak boleh on di pejabat beliau dan melakukan diagnose terhadap desktop HP tak boleh on tersebut di kedai OKCS.

Technician sedang melakukan diagnose ke atas desktop HP tak boleh on.
Selepas diagnose, technician kami memberitahu Ms Cindy bahawa 1 biji desktop HP tak boleh on disebabkan power supply terbakar manakala 1 biji desktop HP tak boleh on disebabkan oleh power supply terbakar dan motherboard rosak kesan daripada kejadian disambar petir.

Motherboard rosak menyebabkan desktop HP tak boleh on.

Power supply terbakar menyebabkan desktop HP tak boleh on.
Mendengar penjelasan daripada pihak kami dan selepas melihat sebut harga yang kami berikan, Ms Cindy bersetuju untuk proceed repair desktop HP tak boleh on tersebut  walaupun kami juga memberitahu bahawasanya pihak OKCS terpaksa membuat PC custom terhadap desktop HP tak boleh on disebabkan oleh motherboard kerana casing branded tidak boleh masuk dengan motherboard custom. Sekiranya beliau mahukan yang asal juga, kosnya sangat tinggi dan sukar untuk diperoleh.

PC custom.

Selesai semuanya, kami pun membuat delivery kedua-dua desktop HP tak boleh on yang telah siap dibaiki kepada Ms Cindy di pejabat beliau. Ms Cindy sangat berpuas hati kerana apa yang penting bagi beliau ialah database pelanggan dan semua dokumen berkaitan kerja masih ada. Beliau juga memberitahu sekiranya ada apa-apa masalah berkaitan desktop, beliau tidak akan teragak-agak untuk menghubungi kami.

Terima kasih Ms Cindy Saw kerana menghargai perkhidmatan kami di OKCS.

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761


Penulis,

Leave a Reply

X