Skip to main content
Uncategorized

[SOLVED] DESKTOP HP NO DISPLAY | REPAIR DEKSTOP GOMBAK

By January 24, 2018No Comments

Pick up & Delivery : Desktop HP No Display
Salah seorang kakitangan syarikat Fizara Petrobizz Iaitu En.Hafizi telah
menghubungi pihak OKCS  memberitahu
bahawa ada satu desktop HP no display. Beliau juga tidak pasti
mengapa apabila beliau on desktop tetapi desktop HP no display.
desktop HP no display.
 Disebabkan beliau mahu menyiapkan report dan perlu dihantar
dalam masa terdekat, beliau terus menghubungi pihak OKCS. Bukan apa, sekiranya report tersebut tidak disiapkan pada masa yang ditetapkan, bukan setakat kene marah dengan bos, malah markah KPI atau markah prestasi kerja juga akan terjejas.
Desktop HP not function
Pihak kami memberitahu beliau bahawa, apabila desktop on tapi no display, terlalu banyak faktor yang membolehkan desktop no display. Antaranya ialah disebabkan oleh RAM terlalu kotor, power supply kondem, display card problem atau yang paling membimbangkan ialah motherboard problem.

Kajian terhadap desktop HP no display ini pun dilakukan dengan memeriksa kesemua part yang berkemungkinan menyebabkan desktop HP no display.

Setelah pemeriksaan dijalankan, technician kami  mendapati bahawa desktop HP no display ini disebabkan oleh habuk yang terlalu banyak. Tiada part yang bermasalah. Sangat memeranjatkan kerana situasi ini jarang berlaku apabila desktop HP no display.

Desktop HP not function disebabkan habuk 
Kami terus memberitahu En.Hafizi bahawa desktop HP no display ini hanya perlu diservis untuk membuang semua habuk dan memastikan kelancaran proses di dalam desktop HP no display ini. Apabila habuk memenuhi ruang, ia menyukarkan kipas dan processor berfungsi dengan baik.

Kami juga memberitahu pada beliau bahawa jarang berlaku apabila desktop HP no display hanya perlu di servis sahaja. Kebiasaannya pasti akan ada part yang perlu ditukar.

 En.Hafizi sangat teruja dan bersyukur bila mendengar penerangan dari pihak OKCS. Lebih-lebih lagi beliau sangat memerlukan desktop ini, maka beliau terus bersetuju untuk membuat servis ke atas desktop no display ini.

Habuk memenuhi ruang.
Proses Servis Desktop HP not function.
Dekstop HP not function sudah boleh berfungsi
En.Hafizi sangat berpuas hati kerana data dan barang penting di dalam dekstop semua masih ada. Beliau juga merasa lega kerana dapat menyiapkan report tepat pada masa. Nasib tidak perlu beli yang baru kata En.Hafizi.

Pihak kami juga menyarankan agar En.Hafizi supaya konsisten servis desktop beliau sekurang-kurangnya 6 bulan sekali bagi memastikan kejadian dekstop HP no display tidak berulang.

Seronok Encik Hafizi semasa menerima desktop HP beliau.
Kami di OKCS  amat mementingkan kepuasan  pelanggan kami. Terima kasih di atas kepercayaan kepada pihak OKCS.

Ada masalah PC tiada display ?


Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761


Penulis,
Yan Azreana

Leave a Reply