Skip to main content
search
0
Uncategorized

iMac Slow, Hang dan Cannot Enter OS | Repair iMac KL

By December 21, 2017No Comments


Kes iMac Slow, Hang dan Cannot Enter OS sering diadukan kepada OKCS Damansara. Siapa tak stress bila iMac yang selalu digunakan untuk buat kerja rosak. Lebih-lebih lagi bila banyak kerja tertangguh dan segala dokumen kerja terdapat didalamnya.Proses DiagnoseTeam technician OKCS Damansara akan diagnose iMac slow, hang dan cannot enter OS secara percuma. Begitu banyak iMac yang ada masalah sama akan kami terima setiap minggu. Dan ada diantaranya disebabkan storage hard drive yang digunapakai telah pun penuh.


Soalan Lazim (FAQ)Kenapa bila storage iMac penuh membuatkan iMac slow, hang dan cannot enter OS?

“iMac memerlukan ruang kosong storage pada hard drive sekurang-kurangnya 50GB untuk OS berjalan lancar”Apa yang perlu dibuat bila storage iMac penuh selain dari buang dokumen-dokumen yang tidak penting kedalam trash?

“Ada beberapa pilihan bila hard drive anda penuh. Pertama, backup & format. Langkah ini boleh dikatakan sebagai penyelesaian cepat namun storage akan penuh kembali dalam masa terdekat.”

” Pilihan kedua, masukkan hard drive tambahan kedalam caddy tray. Caddy tray ialah rangka untuk menempatkan hard disk bagi menggantikan DVD Writer. Ini lebih efisien kerana anda hanya perlu menambah storage sahaja. Dan masalah anda akan selesai untuk tempoh masa yang panjang.”Penambahan storage untuk selesaikan masalah iMac slow, hang dan cannot enter OS menggunakan caddy tray tidak mengambil masa yang lama. Ianya hanya mengambil masa 2-3 hari sahaja. Dan kami berikan jaminan waranti selama 1 tahun.


Ramai yang sangat berpuas hati bila iMac mereka berjaya dipulihkan kembali. Lebih-lebih lagi bila segala dokumen mereka terdapat dalam tu berjaya diselamatkan. Dapatlah mereka sambung semula kerja-kerja pejabat yang perlu dibuat tanpa masalah iMac slow, hang dan cannot enter OS lagi.

Ada masalah iMac Slow, Hang dan Cannot Enter OS?

Tidak Tahu Dimana OKCS Damansara?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang


Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply