Skip to main content
Uncategorized

Format iMac G5 | Repair iMac Kuala Lumpur

By December 8, 2017No Comments

Repair Imac Kuala Lumpur – Format Imac G5

Pelanggan datang ke OKCS sebab Apple iMac miliknya keluar question mark. Question mark itu muncul dengan tiba-tiba ketika beliau ingin menghidupkannya. Beliau terus datang ke OKCS sebab stress tak boleh nak buat kerja.


Proses Diagnose Imac G5Technician kami terus diagnose Apple iMac tersebut. Kemungkinan yang boleh menyebabkan question mark ada banyak. Antara yang sering menjadi punca utamanya ialah Operating System (OS) corrupt. Selain itu, hard disk drive juga berkemungkinan rosak. Jika OS yang corrupt, penyelesaiannya ialah dengan format Apple iMac tersebut. Jika tidak diformat, memang kita tidak dapat mengetahui apa sebenarnya punca yang menyebabkan masalah tersebut berlaku.


Proses Format iMac G5 SelesaiTechnician iMac kami meneruskan prosedur format Apple iMac tersebut. Jangka masa untuk format iMac tidaklah lama dan ianya bergantung kepada spesifikasi iMac tersebut. Selalunya hanya mengambil masa tak sampai beberapa jam untuk proses format iMac sahaja.


Proses Installation Basic Software seperti AdobeAkhirnya, iMac tersebut dapat digunakan kembali. Proses format iMac G5 tersebut berjalan dengan lancar. Beliau berasa sangat lega kerana selepas ini kerja-kerjanya dapat dibuat kembali. Beliau juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh OKCS kerana jujur, cepat dan mesra pelanggan.


Imac G5 telah diperiksa sekali lagi sebelum dipulangkan kepada pelanggan semula.Nota: Format iMac G5 terdapat dua kategori iaitu format backup & format clean. Data akan disimpan bila proses format backup dilakukan. Manakala, semua data akan dibuang semasa format clean jika data tidak diingini atau memang tidak boleh dibackup.

Ingin Format Imac G5 Anda?

Tidak Tahu Dimana Kedai Repair Imac Kuala Lumpur?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply