Skip to main content
search
0
auto shutdownformat laptopkedai repair laptoplaptop cepat PANASmati sendirirepair laptop murah

Cara Mengatasi Laptop Cepat Panas Dan Mati Sendiri | OKCS

By November 21, 2017No Comments

Cara Mengatasi Laptop Cepat Panas Dan Mati Sendiri, Perkongsian dari pengalaman OKCS


Proses Diagnose Kerosakan.Ada pelanggan datang ke cawangan OKCS untuk mengadu masalahnya. “Laptop saya tak seperti dulu lagi. Dulu kalau buat kerja guna Photoshop pun tiada masalah. Sekarang, buka word beberapa minit pun dah terasa panas yang amat dan yang paling saya risau, laptop saya akan mati sendiri. OKCS ada cara mengatasi laptop cepat panas dan mati sendiri tak?”.Habuk pada kipas laptop.Jadi, sebelum OKCS jelaskan cara mengatasi laptop cepat panas dan mati sendiri, technician kami terus buat full diagnose pada laptopnya untuk kenalpasti apakah yang menyebabkan laptop tersebut cepat panas dan mati sendiri. Seperti sudah dijangka, ianya berpunca oleh habuk yang berkumpul dalam laptop tersebut. Dan lebih teruk, thermal paste dah kering! Memang bahaya kalau dibiarkan. Barulah beliau sedar betapa pentingnya servis laptop 6 bulan sekali.


Thermal paste & thermal pad sudah mengeras.

Servis adalah salah satu cara mengatasi laptop cepat panas dan mati sendiri jika kerosakan tidak kritikal. Dan servis laptop hanya serendah RM50 sahaja. Dan OKCS boleh siapkan dalam masa 1 jam sahaja*.

Laptop diuji sepenuhnya sebelum dikembalikan kepada pelanggan.

Beliau sangat berterima kasih kepada OKCS kerana menyelesaikan kerosakan laptopnya dan penerangan serba sedikit mengenai cara mengatasi laptop cepat panas dan mati sendiri. “Sangat berbaloi servis ni. Macam-macam kerosakan dapat dicegah”, katanya. Kini, beliau tidak lagi risau untuk menggunakan laptopnya kembali.
Laptop cepat panas dan mati sendiri?

Tak tahu dimana OKCS Damansara?

Anda boleh hubungi kami melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply