Skip to main content

TOP BRAND LAPTOP DI DUNIAApabila ingin membuat sesuatu pembelian sebuah laptop, setiap individu mencari laptop yang sesuai untuk mereka atau hanya untuk memenuhi keinginan mereka.


Untuk mencari laptop yang mereka idamkan, selalunya pengguna akan mencari brand laptop yang sentiasa mereka dengar, lebih tepat lagi brand laptop itu sudah berada dalam mindset mereka.


Dalam artikal kalini, antara top brand laptop di dunia yang telah berjaya menguasai mindset setiap pengguna laptop di dunia. Terdapat sepuluh (10) top brand laptop di dunia yang menarik pilihan semua pengguna.

Setiap brand menawarkan kelainan yang tersendiri mengikut citarasa pengguna. Dari segi style, function, saiz, dan reka bentuk yang mendapat kelulusan dari pengilangan brand laptop itu sendiri.
10. MSI


MSI memberi maksud Micro-Star International adalah antara brand laptop yang terpilih. Syarikat yang telah wujud sejak 1986 dan pengeluar nya adalah daripada pengeluar IT yang terkenal di seluruh dunia.


Laptop MSI sangat dikenali untuk penggunaan permainan game, video dan graphic editing. Jika anda ingin mencari laptop yang sangat sesuai untuk permainan game, brand laptop MSI memberikan anda function dan kemudahan yang terbaik dalam mengendalikan setiap game yang anda main.


Dengan adanya 8GB RAM dan antara salah satu Intel yang mempunyai quad-core yang paling latest, Haswell prosessor yang membolehkan turbo boost sehingga 3.4GHz. Dimana laptop ini mempunyai performance yang terbaik, dan 2GB Nvidia GeForce GTX graphics chip yang membolehkan kebanyakkan game boleh dimainkan mengunakan laptop brand MSI.
9. Toshiba


Jika pengguna menggunakan laptop sebagai pekerjaan pejabat sahaja, laptop brand Toshiba adalah pilihan yang terbaik kerana memberikan function yang baik dan harga budget yang ditawarkan sangat menarik untuk sebuah laptop.


Design yang Toshiba reka sangat ringan dan setiap model yang dikeluarkan tidak pernah mengecewakan.
8. Acer


Kebanyakkan pengguna mencari laptop yang berkualiti dan tampak canggih. Jadi brand Acer telah menjadi salah satu pilihan dihati pengguna. Acer adalah antara brand yang telah dikenali di seluruh mata dunia.


Acer adalah brand laptop yang agak mahal dibandingkan dengan brand lain yang mempunyai masalah kualiti dari segi sound, video keyboard dan juga touchpad.


Model Acer Aspire series dan Acer Iconia telah memberi impak positive dalam pasaran.
7. Asus


Asus adalah bran daripada negara Asian dimana sangat popular di dunia kerana memberikan hardware yang cemerlang, software yang inovatif, paparan yang berkualiti, permainan game yang terbaik dan sangat mudah untuk dibawa kemana mana sahaja kerana kebanyakan design yang dikeluarkan sangat ringan. 
Mereka mengeluarkan pelbagai warna dan bentuk design dengan harga yang sangat berpatutan. Keluaran daripada Asus telah menarik minat lebih daripada 20,000 pengguna diseluruh dunia.6. Lenovo


Lenovo sebenarnya adalah brand dari negara China tetapi sistem operasinya daripada negara USA. Sekarang telah lebih 20 tahun Lenovo masih lagi mendapat tempat dihati pengguna kerana kualiti yang diberikan sangat inovatif untuk masa akan datang. 
Harga bagi brand laptop ini agak mahal berbanding harga brand laptop lain. Akan tetapi harga yang ditawarkan sangat sesuai dengan kualiti yang ditawarkan dari segi kualiti, sound, graphics, touchpad dan display.5. Samsung


Samsung adalah salah satu brand yang telah disegani oleh dunia kerana teknologinya yang tinggi dan media digital. Setelah lebih daripada 70 tahun brand Samsung berada dipasaran dunia ianya telah memberi kemajuan kepada teknologi, speed, kreativiti dan telah menguasi pasaran sebagai salah satu lifestyle untuk masa kini.


Kilang Samsung berjaya mengekalkan brand mereka dalam pasaran di setiap negara. Harga yang ditawarkan tidak terlalu mahal dan mengikuti citarasa penguna.Brand bagi Samsung juga antara laptop yang sesuai untuk gamers.
4. Dell


Dell juga dapat menambat hati pengguna setia laptop diseluruh dunia. Memberi aspek keselesaan yang sangat tinggi kepada pengguna dan jugak mengekalkan design yang sangat ringan dan tahan lebih lama berbanding brand yang lain.


Menawarkan smart teknologi ke pada pengguna yang mengemari laptop yang suka pada warna matte. Dell banyak menawarkan laptop keluaran mereka dengan harga yang berpatutan. Murah dan sangat berkualiti tinggi.
3. HP


HP antara salah satu laptop yang dicipta yang sangat innovative kepada dunia. Laptop yang dikeluar kan oleh HP sangat unik dan memberikan hampir semua aspek penting kepada pengguna dibandingkan dengan brand yang lain. 


Produk dari Hewlett Parkard (HP) sedikit mahal akan tetapi menjanjikan kualiti yang tinggi dan sangat berbaloi jika memiliki HP sebagai laptop peribadi.


Dalam banyak brand yang ada di dunia ini, HP adalah antara yang paling popular sekali.
2. Sony


Sony antara kilang terbesar diseluruh dunia. Sony menarik minat pengguna dengan menawarkan ketahanan, kekemasan dan merangkumi semua teknologi yang ada pada semua laptop.


Prestasi yang sangat tinggi dan memberikan kualiti terbaik dan menyampaikan sesuatu paparan. Laptop VAIO Sony sangat mahal tetapi tidak pernah mengecewakan dari segi hayat bateri dan sistem teknologi yang digunakan.
1. Apple


Brand Apple telah mendapat tempat pertama dalam setiap hati pengguna di dunia. Dari teknologi telefon bimbit sehingga Laptop yang dikeluarkan telah berjaya menduduki carta paling atas dalam dunia pasaran teknologi berbanding brand lain.Apple menjaminkan perlindungan dan kelebihan yang tiada pada brand lain. Laptop Apple adalah antara laptop yang termahal tetapi Apple adalah brand yang terbaik di dunia. Apple bukan sekadar untuk membuat kerja, namun sebagai fashion statement atau menunjukkan status
Bagaimana ingin berurusan dengan kami?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Anda boleh hubungi kami melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Leave a Reply