Skip to main content
search
0
Uncategorized

REPAIR APPLE IMAC : IMAC TIDAK BOLEH DISAMBUNGKAN KE INTERNET MELALUI WIFI

By September 27, 2017No Comments
Pelanggan kami datang ke OK Computer Solution Petaling Jaya kerana iMac beliau tidak boleh disambungkan ke rangkaian melalui wifi. Beliau sangat kecewa kerana internet adalah penting bagi dirinya. Kenapa iMac tak dapat sambung ke rangkaian melalui wifi?

Pakar iMac kami sedang membuka screw iMac tersebut.
Setelah diagnosis dilakukan oleh technician kami, didapati iMac tersebut mengalami kerosakan pada wifi card. Apa itu wifi card? Apa fungsi wifi card?  Pentingkah wifi card ni? Wifi card adalah antaramuka bagi menghubungkan motherboard dengan rangkaian menggunakan teknologi tanpa wayar. Kalau iMac tiada wifi card atau rosak, iMac tidak dapat dihubungkan kemana-mana access point. Jika dibiarkan wifi card yang rosak tersebut didalam iMac, ianya turut memberi kesan kepada komponen – komponen lain seperti motherboard dan sebagainya.

Wifi Card yang lama dan rosak. Sampai berkarat dah tu.
Wifi card tersebut perlu diganti baru supaya masalah beliau dapat diselesaikan. Tempoh penukaran mengambil masa 2-5 hari bergantung kepada stok yang ada. Kos pula perlu dirujuk dimana-mana 9 cawangan OK Computer Solution. 

Wifi Card baru yang akan dipasang pada iMac tersebut.

Pelanggan kami sangatlah gembira kerana kini beliau dapat menggunakan internet semula. Wifi pada iMac beliau dah boleh digunakan selepas diganti baru. Beliau juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan.

iMac berjaya disambungkan ke Wifi semasa pengujian dibuat.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor


📲Whatsapp direct guna link ni

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor
📲Whatsapp direct guna link ni

📲 Customer Careline OKCS (HQ)

📲Saya akan utamakan anda yang whatsapp direct saya


📱Hotline : 
0377316761 (Office OKCS HQ)
Penulis,

Leave a Reply