Skip to main content
search
0
Uncategorized

REPAIR PC DESKTOP : KOMPUTER TIDAK BOLEH DIHIDUPKAN (CAN’T ON) KERANA PROCESSOR ROSAK

By September 7, 2017No Comments

Seorang pelanggan kami menghadapi masalah komputernya tidak boleh dihidupkan. Beliau berasa sangat tertekan kerana banyak assignment tertangguh gara-gara komputernya bermasalah. 


Komputer off sendiri sebelum paparan dikeluarkan.Banyak punca yang boleh menyebabkan komputer tidak boleh dihidupkan. Dalam kes pelanggan tersebut, ianya merupakan kerosakan PROCESSOR. Selalunya, kerosakan processor adalah berpunca dari sikap kita yang tidak mengambil berat mengenai keadaan komputer. Selagi boleh pakai, pakai sahaja. Dah rosak baru datang repair. Tahukah anda, dengan melakukan penyelenggaraan berkala (servis) sekurang-kurangya 6 bulan sekali, anda dapat menjimatkan kos penyelenggaraan pada masa akan datang.

Processor rosakPelanggan tersebut terpaksa mengambil keputusan untuk menggantikan motherboard komputernya. Technician kami menukarkannya kepada gantian yang baru. Tempoh tukar processor mengambil masa 1-3hari. Tetapi, ianya juga bergantung kepada stok yang ada. Kos nya boleh dirujuk di kedai kami terlebih dahulu.


Processor baru.Selesai sudah masalah pelanggan tersebut. Kini, beliau lega kerana dapat menyiapkan assignment yang tertangguh. Komputernya juga sangat laju seperti baru dibeli.


Komputer berjaya dipulihkan.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor
📲Whatsapp direct guna link ni

📲 Customer Careline OKCS (HQ)

📲Saya akan utamakan anda yang whatsapp direct saya


📱Hotline : 
0377316761 (Office OKCS HQ)
Penulis,

Leave a Reply