Skip to main content
search
0

PC TAK BOLEH ON SEBAB POWER SUPPLY TERBAKARKomputer milik pelanggan kami tak boleh on. Pelanggan kami berasa sangat gelisah kerana tarikh tamat Projek Tahun Akhir IPT nya semakin dekat dan beliau masih belum dapat menyiapkannya. Tambahan pula, komputernya mengalami masalah tak boleh on.PC tak boleh on setelah dicuba beberapa kali.
PSU iaitu Power Supply Unit pada komputernya didapati rosak. Kerosakan seperti ini adalah sangat serius kerana jika tidak dibaiki komputer memang PC tak boleh on.Pelanggan bernasib baik kerana komponen lain tidak terjejas.
Power Supply lama dikeluarkan untuk diagnose terlebih dahulu.Pelanggan kami mengambil keputusan untuk menyerahkan tanggungjawab sepenuhnya kepada technician kami untuk membaikpulih komputernya. Technician kami menukar PSU lama kepada yang baru. Ini kerana PSU lama memang tidak boleh berfungsi setelah diperiksa. Penukaran PSU hanya akan mengambil masa yang singkat sahaja bergantung kepada stok barang gantian tersebut. 

Pelanggan ambil keputusan untuk tukar dengan yang baru.

Power Supply Unit baru dipasang dan sedia untuk diuji.Pelanggan kami sangatlah gembira selepas ini kerana tiada masalah bagi beliau untuk menyiapkan Projek Tahun Akhir nya yang tergendala setelah menerima komputernya semula dan mengetahui bahawa komputernya dapat berfungsi seperti sediakala. Komputernya dulu bermasalah tak boleh on, kini sudah boleh dihidupkan.


Komputer berjaya dihidupkan dan pelanggan bersedia membawanya pulang.

Bagaimana ingin berurusan dengan kami?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Anda boleh hubungi kami melalui:

  • WhatsApp/Messenger

Customer Careline OKCS

  • Hotline 

= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang

Penulis,
Zaim Halib

Leave a Reply